EVO KO JE VLADIMIR GAJIĆ Hapšen zbog Geneksa, menjao stranke kao čarape, lažno se predstavljao kao predsednik Advokatske komore BG
Foto: Dado Đilas

MNOGO PUTERA NA GLAVI

EVO KO JE VLADIMIR GAJIĆ Hapšen zbog Geneksa, menjao stranke kao čarape, lažno se predstavljao kao predsednik Advokatske komore BG

Politika -

Advokat Vladimir Gajić, desna ruka lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, koji proziva državu zbog aktuelne borbe sa organizovanim kriminalom, 2007. godine je hapšen zbog podstrekivanja na zloupotrebe kojima su tadašnja preduzeća u sistemu "Geneksa" oštećeni za 61,92 miliona.

Naime, u velikoj policijskoj akciji početkom oktobra 2007. uhapšeno je pet osoba, uključujući Petra Novakovića i Ivicu Lukića, dvojicu bivših generalnih direktora beogradskog preduzeca "Generaleksport", kao i Milorada Savićevića i Vladimira Gajića, dvojicu bivših generalnih direktora preduzeca „Internacional CG".

Da uopšte nije bez "putera na glavi" govori i činejnica da se Gajić pre nekoliko godina lažno predstavljao kao predsednik Advokatske komore Beograda, što je demantovala i sama komora. On je tada beogradskim advokatima poslao i navodnu novu adresu AKB, te uneo potpunu zabunu koja je mesecima trajala.

Ni lojalnost mu nije jača strana, pa se tako tokom svog političkog bivstvovanja Gajić prošetao od Demokratske stranke, preko Pravnog saveta prestolonaslednika, zatim poverljivog čoveka lidera DJB Saše Radulovića, pa sve do najbližeg saradnika Saše Jankovića koji je tada bio u Pokretu slobodnih građana.

Foto/Source:Dado Đilas/ Kurir.rs

Bonus video:

01:33

Saslušavanje Vladimira Vuletića u svojstvu građanina u SBPOK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track