MINISTARKA JOKSIMOVIĆ SA POSLANIKOM BUNDESTAGA: Uvereni smo da imamo podršku Nemačke u evropskim integracijama
Foto: Filip Plavčić

sastanak

MINISTARKA JOKSIMOVIĆ SA POSLANIKOM BUNDESTAGA: Uvereni smo da imamo podršku Nemačke u evropskim integracijama

Politika -

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa poslanikom Hrišćansko-demokratske unije u nemačkom Bundestagu Marijanom Vendtom o evropskim integracijama Srbije, kao i o unapređenju odnosa dveju zemalja i situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Kako je saopštilo Ministarstvo za evropske integracije, Joksimović je sagovornika upoznala sa reformama koje Srbija sprovodi u procesu pregovora sa Evropskom unijom, posebno onima u oblasti vladavine prava i ekonomije.

"Sve što smo do sada postigli jačajući demokratiju, ali i ukupnu efikasnost države, između ostalog i uz veliku podršku Nemačke i Evropske unije, omogućilo je da naša zemlja u doba globalne krize pokaže izuzetnu otpornost u suočavanju sa teškim posledicama pandemije po društvo i privredu", rekla je Joksimović.

Naglasila je da je fleksibilan odgovor na izazove omogućio da građani budu prioritetno zaštićeni, pre svega odgovarajućom zdravstvenom zaštitom, ali i podrškom privredi kako bi sačuvali svoja radna mesta.

Ministar Joksimović je navela da očekuje da se pregovori o članstvu sa EU uskoro nastave po novoj metodologiji jer smo, kaže, održivim načinom na koji realizujemo zacrtane ciljeve kada je pristupanje u pitanju, pokazali da možemo da doprinesemo oporavku i revitalizaciji i same Unije.

"Uvereni smo da za ovakav odnos Vlade Srbije prema pitanju članstva u EU imamo punu podršku Nemačke, kao jednog od naših strateških političkih i ekonomskih partnera", istakla je Jadranka Joksimović.

Marijan Vendt je u razgovoru sa ministrom posebno ukazao na doprinos Srbije stabilnosti Zapadnog Balkana.

Poslanik Bundestaga je rekao da naša zemlja kao najveći ekonomski i politički partner EU na ovom prostoru značajno doprinosi kredibilitetu i uspešnosti ideje evropske perspektive svojim inicijativama za unapređenjem regionalne saradnje, posebno u razvoju ekonomije i infrastrukture.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track