ĐUKANOVIĆEVA PRLJAVA IGRA: Milo napao Srbiju zbog Nikšića, a njegov DPS evrima kupuje glasove!
Foto: EPA/Boris Pejović

suludo

ĐUKANOVIĆEVA PRLJAVA IGRA: Milo napao Srbiju zbog Nikšića, a njegov DPS evrima kupuje glasove!

Politika -

Crnogorski predsednik optužio Beograd da aktuelizuje projekat "velike Srbije", a sve usled nervoze uoči nikšićkih lokalnih izbora, koje, po svim analizama, gubi

Crnogorski predsednik Milo Đukanović očigledno ne može da sakrije nervozu pred lokalne izbore, pa je optužio Srbiju da preko Nikšića hoće da zauzme Crnu Goru i da se time, kako je rekao, ponovo aktuelizuje projekat "velike Srbije"! Koliko je besan i koliko mu je stalo do vlasti u Nikšiću, pokazuje i to što se samo nekoliko dana pred izbore u ovom gradu, koji se održavaju 14. marta, Đukanovićev DPS dovodi u vezu s kupovinom glasova.

Upire prstom u Beograd

Naime, u teoriju zavere o "velikoj Srbiji" lider DPS je uvukao i lidere Demokratskog fronta, a Andriju Mandića je čak i imenovao kao nekog ko predstavlja "domaće snage za ofanzivu".

- Ovde je reč o novoj ekspanziji Srbije prema svojim susedima, o novoj ekspanziji u regionu, sa očiglednom namerom da Srbija uspostavi neki status kolonijalnog upravljača nad zamišljenim srpskim prostorima, prostorima na kojima žive Srbi - naveo je on.

Andrija Mandić, Milan Knežević
foto: Youtube prtscr / Al Jazeera Balkans

Odlazi u prošlost

Mandić, međutim, kaže da su građani Crne Gore svoje interese pokazali na izborima. - Odlučili su da je najbolje ukloniti Mila Đukanovića iz politike, kako više ne bi pravio štetu, uništavao i ponižavao građane Crne Gore. Đukanović je najveća štetočina koja je mogla da zadesi ovaj narod i našu zemlju. Dobro je što je većinskom voljom građana zaustavljen kako nikada više ne bi mogao da radi ovo što je radio - kaže Mandić.

Otkriveno podmićivanje

Da Đukanović neće tako lako da se preda, pokazuje i to što je, kako se navodi u snimku koji kruži društvenim mrežama, svaki mesni odbor partije njegove partije u Nikšiću dobio po 25.000 evra za kupovinu glasova. Na snimku se vide i mladići koji mašu novčanicama, a tvrdi se da su to upravo aktivisti DPS koji su, kako se u videu navodi, "preuzeli novac i koji obavljaju kupovinu na terenu". Na kraju videa se dodaje da su kupovina, kao i prodaja glasova krivično delo, kao i da su otkriveni spiskovi svih koji su prodavali i kupovali glasove i da će biti predati policiji radi krivičnog gonjenja.

Marko Kovacevic
foto: Kurir

Marko Kovačević, kandidat za gradonačelnika Nikšića u ime koalicije liste "Za budućnost Nikšića", kaže za Kurir da očekuje da će svi koji kupuju glasove biti procesuirani.

- Oni su svesni da je njihov poraz izvestan i, naravno, pribegavaju svojim redovnim aktivnostima, samo mnogo agresivnije nego prethodnih puta. Svi koji kupuju glasove biće procesuirani, a spiskovi kupljenih objavljeni da ostanu kao svedočanstvo jednog vremena s kojim završavamo 14. marta, kada Nikšić izabere budućnost - zaključuje Kovačević.

Miodrag Daka Davidovic
foto: Youtube prtscr

Sumanute tvrdnje Davidovića

Optužio Vučića za atentat?!

U izborima u Nikšiću učestvuje i kontroverzni crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović, lider Narodnog pokreta, ali su i njegove aktivnosti više nego prljave i neprijateljski nastrojene prema Beogradu. On je juče prevršio svaku meru rekavši da iza atentata na njega i vladiku nikšićko-budvanskog Joanikija, koji se dogodio u decembru 2019. godine, stoji predsednik Srbije (?!) - Atentat na mene i episkopa Joanikija izvela je grupa koja je izvršila, prema srpskoj štampi, mnoga nedela. Ta je grupa uzrok mnogih nesreća, a organizator je Aleksandar Vučić. Istu noć kada je bio atentat, rekao sam da me izvršioci ne zanimaju, da ću s njima piti kafu. Mene interesuju nalogodavci - rekao je Davidović za Vijesti.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track