OBESMIŠLJAVAJU BORBU PROTIV MAFIJE: Šolakovi mediji su sponzori kampanje relativizovanja zločina i opasne zamene teza!
Foto: Nikola Anđić, Dado Đilas, Zorana Jevtić, Printscreen

dil

OBESMIŠLJAVAJU BORBU PROTIV MAFIJE: Šolakovi mediji su sponzori kampanje relativizovanja zločina i opasne zamene teza!

Politika -

Mediji Junajted grupe, čiji je suvlasnik Dragan Šolak, ovih dana su postali sigurna utočišta za sve one aktere koji pokušavaju da razvodne i obesmisle borbu države protiv organizovanog kriminala. Ovi mediji su, slobodno se može reći, medijski sponzori kampanje relativizovanja zločina i opasne zamene teza. Šolakove udarne medijske pesnice N1 i Nova S otvorile su gotovo neograničen prostor za javni nastup svih koji bi da uruše napore države da se obračuna s kriminalnom hobotnicom. U prilog tome govore brojna gostovanja u njihovim udarnim informativnim emisijama.

Dragan Šolak, Dragan Solak
foto: Screenshot

Tako je pod Šolakovim medijskim nebom po ko zna koji put "zasijao" advokat Vladimir Gajić sa svojim besmislenim tvrdnjama da je aferu prisluškivanje predsednika države Aleksandra Vučića izmislio on sam, te da tog dokumentovanog kriminalnog dela zapravo i nema. Usput se razotkrio, priznavši da radi u advokatskoj kancelariji koja brani bivšu državnu sekretarku Dijanu Hrkalović, čija uloga u svemu ovome se tek istražuje. S ovako očiglednim motivima ne treba da čudi što Gajić, naravno na Šolakovim televizijama, opušteno priča da država ne vodi rat protiv mafije i organizovanog kriminala, nego "da je to samo obračun protiv konkurencije". Ili da je "iza svakog kriminala državna vlast".

Za razliku od Gajića koji je u medijima da bi "oprao" neke druge aktere u ovoj aferi, bivši potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić na Šolakove medije dolazi da spere svoj puter na glavi. Uprkos trudu i njega i medija Junajted grupe, na videlo je isplivalo da Vuletić i te kako ima veze s uhapšenim vođom kriminalnog klana Veljkom Belivukom. Između ostalog, otkrilo se da se Vuletić sastajao s Veljom Nevoljom dok je on služio kaznu kućnog zatvora, a o njihovoj prisnosti svedoči i audio snimak telefonskog razgovora, u kojem se međusobno oslovljavaju sa "brate". Belivuk je, inače, u vreme dok je Vuletić bio u vrhu Partizana dobio prostorije - takozvani bunker - na stadionu ovog kluba, a baš tada su tribine "preuzela" ekipa Aleksandra Stankovića - Saleta Mutavog i Veljka Belivuka.

I na kraju, svoju priliku da se opravdaju zbog sumnjivih veza sa ljudima iz sveta kriminala dobili su i novinari portala Krik, ponajpre glavni urednik Stevan Dojčinović, kao uostalom što dobijaju kada god treba da se podrži nesuvisla teorija o vezama vlasti i kriminalaca.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track