KRALJEVSKI DOČEK ZA PREDSEDNIKA SRBIJE U BAHREINU Garda, himna i crveni tepih za Vučića, unutra sve u zlatu a onda je ušla i svita
Foto: Tanjug Printscreen, Printscreen Pink

doček uživo uz sve državničke počasti

KRALJEVSKI DOČEK ZA PREDSEDNIKA SRBIJE U BAHREINU Garda, himna i crveni tepih za Vučića, unutra sve u zlatu a onda je ušla i svita

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je jutros u 10 sati po našem vremenu dočekan u Bahreinu. On je dočekan uz sve državničke počasti - gardu, himnu i crveni tepih posle čega se u kraljevskoj palati sreo sa vladarom te zemlje.

Vucic, Bahroin, Bahrein
foto: TV Pink Printscreen

Pogledajte kakav je doček kralj Bahreina Hamad bin Isa al Kalifa priredio za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji boravi u poseti toj zemlji. Ispred palate "Gvadaibija", predsednik Srbije dočekan je uz najviše počasti, intoniranje dve himne i postrojenu gardu.

Aleksandar Vucic, docek, Bahrein
foto: Tanjug Printscreen

Nakon toga, srpska delegacija je ušla u palatu na sastanak sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom. Prvi je goste iz Srbije govorom pozdravio kralj posle čega se i predsednik Srbije obratio na engleskom pozdravivši domaćina.

Aleksandar Vucic, docek, Bahrein
foto: Pink Printscreen

Posle uvodnog obraćanja šefova država, u salu svu u zlatu ušlo je nekoliko mladića koji su nosili ibrike u rukama...

Aleksandar Vucic, docek, Bahrein
foto: Printscreen Pink

Inače, sastanku sa delegacijom Srbije prisustvuju šeik Abdula Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, Šeik Nasir Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, šeik Kalid Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, Šeik Kalid Bin Ahmed Al Kalifa, ministar dvora.

1 / 12 Foto: Tanjug Printscreen

Takođe, sastanku će prisustvovati i Abdulatif Bin Rašid Alzijani, ministar spoljnih poslova, šeik Salman Bin Kalifa Bin Salman Al Kalifa, ministar finansija i nacionalne privrede, Esam Abdula Kalaf, ministar gradevinarstva, opštinskih poslova i prostornog planiranja.

Posle podne, predsednik Srbije će se sastati sa predstavnicima Odbora za privredni razvoj Bahreina i Državnim investicionim fondom.

Podsetimo, Vučić je u petak uveče doputovao u Manamu, glavni grad Bahreina, u zvaničnu posetu, kao prvi predsednik Srbije koji je ikada posetio tu kraljevinu.

Aleksandar Vucic, docek, Bahrein
foto: Tanjug Printscreen

Aleksandar Vučić boravi u Bahreinu, a građane Srbije izveštava o poseti i aktuelnim političkim i društvenim temama. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Bahreinu, sastaće se danas sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom, na čiji poziv i boravi u toj zalivskoj kraljevini.

1 / 10 Foto: Tanjug Printscreen

Vučić je u petak uveče doputovao u Manamu, glavni grad Bahreina, u zvaničnu posetu, kao prvi predsednik Srbije koji je ikada posetio tu kraljevinu. Na aerodromu dočekan je uz počasnu gardu bahreinske vojske, a dobrodošlicu mu je poželeo ministar spoljnih poslova Bahreina Abdulatif bin Rašid Alzijani i guverner Salman bin Isa bin Hindi al Manai-Muharak.

Po dolasku u hotel predsedniku je, u ime kralja dobrodošlicu poželeo princ, kao i deca u nošnjama karakterističnim za tu bliskoistočnu državu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track