VUČIĆ OŠTRO PORUČIO EU: Primiću kinesku vakcinu pa NEĆU MOĆI U BRISEL! Traže kovid pasoše, a nisu nam dostavili ni jednu vakcinu
Foto: Printscreen

koje su tamo odobrene

VUČIĆ OŠTRO PORUČIO EU: Primiću kinesku vakcinu pa NEĆU MOĆI U BRISEL! Traže kovid pasoše, a nisu nam dostavili ni jednu vakcinu

Politika -

Upitan o najavama iz EU da će biti prihvaćene samo one vakcine koje su tamo odobrene, Aleksandar Vučić je izrazio sumnju da će takva odluka biti doneta, ali je ocenio da će to ne bi bilo fer.

On je najavio da će se izdavati potrvrede za antitetala na Instituta za primenu nuklearne energije.

- A kako ste mislili da imamo kovid pasoše, a nijednu nam vakcinu niste dostavili? Ko smo mi? Šta smo mi? Ne smeju da priznaju da smo se bolje snašli. Valjda treba da budemo lošiji od njih, da bismo bili dobri - rekao je Vučić.

Vučić je podsetio i da se veliki broj građana Mađarske vakcinisao kineskim vakcinama, između ostalih, i premijer te države Viktor Orban.

- Imate vakcine koje nemaju nikakve kontraindikacije. Neke vakcine su toliko bezbedne da će biti davane trudnicama i deci. Kada ih budemo imali dovoljno i kada to bude dozvoljeno u Kini, pa i drugim zemljama, nemam problem da vakcinišem i malog sina, ne samo stariju decu - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da bi kovid pasoši otvorili čak i ekonomsku šansu za Srbiju, jer bi skoro celoj Aziji bio blokiran ulaz u EU.

- Neka ljudi dolaze kod nas. Više će para trošiti u Srbiji. A što se tiče EU, samo se vi zatvarajte - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će u četvrtak ili petak u Merišini primiti kinesku vakcinu.

- U Brisel neću moći da idem - rekao je Vučić i dodao da bi takva odluka EU otvorila nove ekonomske vidike za Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track