ČEKA SE KONAČNA ODLUKA EU Ministar Selaković o putovanjima: Obezbedićemo građanima potvrde o vakcinaciji
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

srbija ne odustaje od svojih ciljeva

ČEKA SE KONAČNA ODLUKA EU Ministar Selaković o putovanjima: Obezbedićemo građanima potvrde o vakcinaciji

Politika -

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da bi trebalo sačekati konačnu odluku EU o slobodi kretanja i eventualnim putnim ograničenjima u vreme pandemije, jer ima i članica EU koje koriste vakcine koje zvanično nije odobila Evropske agencije za lekove.

- Obezbedićemo da se građani koji hoće da putuju testiraju i dobiju potvrde o vakcinaciji, ali trebalo bi videti kako će se postaviti zemlje u kojima i dalje raste broj novozaraženih i kakva će biti konačna odluka Brisela. Mi ćemo obezbediti da testovi budu gotovi već za 1 do 2 sata - rekao je Selaković za TV Prva.

On kaže da bi odluka Brisela da zabrani ulazak građanima koji su su imunizovani vakcinama koje nisu odobrene u EU, svakako razočarala mnoge, ali je ocenio da to neće uticati da Srbija odustane od svojih ciljeva, puta ka EU i stvaranja društva koje će funkcionisati na onim principima na kojima funkcioniše i EU.

- Ugledajući se na evropske principe solidarnosti i slobode kretanja, Srbija je demonstrirala solidarnost prema susednim zemljama, ali na to se nije gledalo blagonaklono. Sve ono što je učinila Srbija učinjeno je da bi nam svima bilo bolje, u zajedničkom interesu - istakao je ministar Selaković.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track