BASARA O IZBORIMA U NIKŠIĆU: Milo nije izgubio, ali će vlast stvoriti koalicija! Koalicija na Balkanu je sedenje na 5 bajoneta
Foto: Printscreen TV Prva

Kolumnista Kurira i pisac

BASARA O IZBORIMA U NIKŠIĆU: Milo nije izgubio, ali će vlast stvoriti koalicija! Koalicija na Balkanu je sedenje na 5 bajoneta

Politika -

Kolumnista Kurira i pisac Svetislav Basara kazao je da su izbori u Nikšiću privukli veliku pažnju javnosti kao i da je politička svest Crne Gore veoma jaka.

- Izlasnost na juče održanim izborima u Nikšiću bila je 81 odsto, što nam govori da je politička kultura i svest mnogo jaka u Crnoj Gori. Bivša vlast je organizovana vlast i njeno glasačko telo, opozicija je takođe organizovana i iz toga će vremenom izaći nekakav kvalitet - rekao je Basara gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Komentarišući izborne rezultate, Basara kaže da Milo Đukanović nije izgubio u Nikšiću po broju osvojenih glasova, ali da će vlast stvoriti koalicija.

Svetislav Basara
foto: Printscreen TV Prva

On ističe i da je koalicija na Balkanu sedenje na pet bajoneta i vrlo neudobna pozicija.

- Smena vlasti je proces oko kojeg se u boljem delu sveta ne diže frka. Jedna vlast je dugo bila, vreme je bilo da ode. Vlast što je smenjivija više se trudi da radi što bolje u javnom interesu da bi dobili glasove, a ne ide na nekakve emocije i kojekakve bajke koje se ovde ispredaju već dva veka - rekao je Basara.

Kolumnista Kurira kaže i da je ubistvu premijera Zorana Đinđića posvetio serijal kolumni kako bi sačuvao uspomenu na strašan događaj koji se desio 2003. godine.

- Ne želim da ta tragedija padne u zaborav i da se premaže maskirnim bojama. Želim da podsetim da je Đinđić pokrenuo procese koji umalo nisu uspeli da Srbija postane pravna država u kojoj će vladati zakon, a ne samovolja.

Basara kaže i da je DOS urušen iznutra te da nije iskorišćena prilika posle 5. oktobra kada je došlo do smene vlasti u Srbiji.

Svetislav Basara
foto: Printscreen TV Prva

On je ponovio još jednom i zašto je prešao iz dnevnih novina "Danas" u "Kurir".

- Deo redakcije "Danas" bio je nezadovoljan mojim kritičkim stavom prema opoziciji, koju podjednako kritikujem kao i vlast. To je kritika na satiričan način i s tim treba da se pomire svi koji učestvuju u političkom životu. Nisu hteli da otkažu saradnju ali je bilo određenih opstrukcija zbog čega sam osetio da od dela redakcije nisam dobrodošao - objasnio je Svetislav Basara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track