Đilas: Tadiću, ili čistka, ili pravim stranku!

Gradonačelnik zapretio Tadiću

Đilas: Tadiću, ili čistka, ili pravim stranku!

Politika -
Drugi čovek DS Dragan Đilas Borisu Tadiću dao rok od dve nedelje da očisti stranku ili će ih napustiti

BEOGRAD - Borise, odluči!Drugi čovek DS Dragan Đilas dao je lideru Borisu Tadiću rok od dve nedelje da očisti stranku od onih koji su je kompromitovali lošim izbornim rezultatima i korupcionaškim aferama. U protivnom, tvrdi dobro obavešteni izvor Kurira iz vrha DS, Đilas je spreman da napusti DS i osnuje svoju stranku.- Đilas od poraza Borisa Tadića pomno prati situaciju u stranci. On jednostavno više ne želi da sedi s mnogima iz DS, pogotovo s potpredsednicima Šutanovcem, Petrovićem, Jelenom Trivan, ali ni s Vukom Jeremićem, Srđanom Šaperom, Nebojšom Krstićem. Tadić će se teško odlučiti da sprovede ovakvu čistku u stranci jer je svestan da bi mu to oslabilo lidersku poziciju, odnosno da bi popuštanje ovom zahtevu dodatno ojačalo Đilasov uticaj u DS. Tadić je, osim toga, svestan da i većina „običnih članova“ smatra da je Đilas u pravu - kaže sagovornik Kurira iz DS.Potpredsednica DS Jelena Trivan, koja slovi za „Tadićevog čoveka od poverenja“, na naše pitanje da li je tačno da je Đilas uputio takav zahtev Tadiću, odgovara da to nije istina.- Mi u stranci ne komuniciramo na bazi ultimatuma i uslova - kategorična je Trivanova. Nezvanično, međutim, obe struje u DS, i Đilasova i Tadićeva, potvrđuju za naš list da je stanje u stranci napeto.- Definitivno je jaz između dve struje u DS sve dublji i neki ljudi će morati da se povuku. Raskol i cepanje bilo bi nagore rešenje, ali možda ipak neminovno - ističe sagovornik.

Status kvo neodrživAnalitičar Dejan Vuk Stanković ističe da su informacije o Đilasovom ultimatumu verovatno tačne jer je status kvo neodrživ.- Da bi DS uopšte opstao, nešto mora da se promeni. Neki funkcioneri će morati da se povuku. Ipak, najgore rešenje bi bilo cepanje stranke, a obe struje bi tad bile na gubitku - uverava Stanković.

Boris Tadić dobio ultimatum
Boris Tadić dobio ultimatum

Tadić se izolovao od ostatka strankeSagovornici Kurira iz DS kažu da članstvu sve više smeta to što se Boris Tadić potpuno izolovao i što ne komunicira gotovo ni sa kim iz stranke.- Prekinuo je kontakt čak i s doskora najbližim saradnicima. Ne čuje se više ni s Nebojšom Krstićem, s kojim je blisko sarađivao u kabinetu - dodaje naš sagovornik, dok Trivanova na ovakve tvrdnje odgovara da se Tadić pojavljuje u meri u kojoj je to potrebno.- Jednako komunicira sa svima, to je prosto još jedna od neistina - zaključila je Trivanova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track