Ilić: S Mrkonjićem je sve OK, ali Dinkić je car!

Velja našao novog drugara

Ilić: S Mrkonjićem je sve OK, ali Dinkić je car!

Politika -
Velimir Ilić za Kurir potvrdio da su razmirice s Mrkonjićem prošlost i pohvalio Dinkića da je brzo završio posao sa eksproprijacijom

BEOGRAD - Idila!Velimir Ilić, ministar građevine i urbanizma, izjavio da je sukob s ministrom za saobraćaj Milutinom Mrkonjićem rešen i istakao kako potpuno podržava stav premijera Ivice Dačića da u Vladi ne sme biti trzavica.- S Milutinom Mrkonjićem sam u prijateljskim odnosima, ali ne mogu da dozvolim da se auto-put od Beograda do Crne Gore gradi bez odgovarajuće i zakonom predviđene dokumentacije. Sad je sve rešeno, zajedno s premijerom Dačićem i Vučićem. Ali moram da kažem da me je Mlađan Dinkić prijatno iznenadio i da je odlično odradio posao s eksproprijacijom zemljišta u vezi s Koridorom 11. Mogu samo da kažem - svaka čast, Dinkiću, to je stvarno fantastično. Tako treba da se radi - hvalio je Ilić na sva usta Dinkića.Podsećamo, ministri Ilić i Mrkonjić oštro su se sukobili prošle nedelje zbog nadležnosti na Koridoru 11. Ilić je najavio čak i smenu direktora Koridora Mihajla Mišića. Na to je Mrkonjić odgovorio da to može da uradi samo Vlada, ali da misli da je Mišić inače odlično radio.Sukob je prekinuo premijer Ivica Dačić, koji im je iz Londona poručio da će podneti predlog za razrešenje svakog ministra koji se svađa u javnosti.

Čim je Dačić zapretio, ministri se pomirili
Čim je Dačić zapretio, ministri se pomirili

Mrkonjić nije više omiljeni kolega u vladi
Mrkonjić nije više omiljeni kolega u vladi

Velja i Dinkić: od mržnje do ljubaviJavnosti je poznato da je Velimir Ilić u prošlosti Mlađana Dinkića godinama optuživao da je lažov, tvrdeći da je ojadio državnu kasu.Ilić je govorio i da Dinkić ne radi ništa osim što „prodaje maglu“ kada je, još dok su bili zajedno u drugoj Koštuničinoj vladi, podeljene besplatne akcije građanima. Stoga je Ilićev hvalospev lideru URS još veće iznenađenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track