Najnovije vesti

Erdogan: Bosna je turska pokrajina!

Skandalozna ramazanska poruka turskog premijera

Erdogan: Bosna je turska pokrajina!

Politika
Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Bosna zapravo provincija Turske i da je njegova obaveza kao premijera da brine i o Sarajevu

BEOGRAD - Sanja Otomansko carstvo!
Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Bosna zapravo provincija Turske i da je njegova obaveza kao premijera da brine i o Sarajevu.

Naime, na svečanoj večeri upriličenoj u čast ramazanskog posta (iftar), koju je organizovalo udruženje Grupa istanbulskog prijateljstva, povela se priča i o turskoj spoljnoj politici, pa je Erdogan pokušao da bliže objasni svoju diplomatsku strategiju.

- Govore mi: „Pusti Damask, misli na Šemidinli, pusti Arakan, misli na Hakari“. Takođe, govore da pustim zbivanja u Gazi, Sarajevu, Kabulu... Ali, zahvaljujući bogu, mi smo uspeli da povežemo ono što smo u prošlosti imali, 81 državnu pokrajinu. Brinućemo se i o njima, i o Turskoj. Za to uopšte ne treba brinuti. Mi vodimo politiku koja paralelno brine o situaciji u Šemidinliju, Damasku, Gazi i Sarajevu, Hakariju i Arakanu, Kabulu i Dijarbakiru, Trabzonu i Cankiriju - rekao je Erdogan.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...