EVO S KIM JE SVE MULJAO PRIVEDENI DIREKTOR CARINE: Tomić s Kokezom i Veljinom klanom oštetio državu za stotine miliona evra!
Foto: Beta/Saša Đorđević, feb 2020

Prljave veze

EVO S KIM JE SVE MULJAO PRIVEDENI DIREKTOR CARINE: Tomić s Kokezom i Veljinom klanom oštetio državu za stotine miliona evra!

Politika -

Miloš Tomić, doskoranji direktor Carine priveden je danas zbog, kako se pretpostavlja, silnih malverzacija u tom preduzeću, a u koje su umešani i ljudi Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, kao i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza. Kako je Kurir pisao, Kokeza i Belivuk su imali "paralelnu carinu" i na taj način je u Srbiju ulazila ogromna količina robe, koju niko nije smeo da kontroliše. Sve to, kako se sumnja, nije moglo da se izvede bez znanja Tomića.

Takvim kriminalnim radnjama u okviru poslovanja Uprave carine omogućeno je pojedinim funkcionerima iz sveta sporta i politike, ali i kriminala, da steknu enormno bogatstvo. Naime, u Srbiju su, uz "blagoslov" Tomića ulazili kamioni i kamioni robe koje niko nije kontrolisao, pa niti se znalo šta sve u zemlju ulazi, niti je na tu robu plaćana carina.

Uprava Carine, Miloš Tomić, Bahaćenje, Tartufi, čivas
foto: Marina Lopičić

Pretpostavlja se da je roba vredna na milione evra, te da su se, između ostalog, uvozile i cigarete na kojima su ostvarili profit od oko 640 miliona evra.

Taj novac je, prema nekim saznanjima, odmah iznošen iz zemlje, i to u banku u Rimu.

Foto/Source:Nebojša Mandić/ Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja