NINIĆ O AFERI MAURICIJUS: Ono što je prisvojeno nezakonito, zloupotrebom javnih resursa, završavalo je po inostranstvu!
Foto: Damir Dervišagić

javnost sutra saznaje detalje

NINIĆ O AFERI MAURICIJUS: Ono što je prisvojeno nezakonito, zloupotrebom javnih resursa, završavalo je po inostranstvu!

Politika -


Koliko je ukupno novca lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izneo iz države i u kojim sve zemljama drži te pare, sutra bi trebalo da bude otkriveno. Konkretno, reč je o tajnim računama na Mauricijusu i u Švajcarskoj, o čemu je ovih dana govorio i predsednik Aleksandar Vučić.

Javnost bi sutra trebalo da sazna sve detalje afere "Mauricijus", a beogradski advokat Ivan Ninić, govoreći o skrivanju novca u inostranstvu, ocenjuje za Kurir da je poslednjih 30 godina ono što je prisvojeno nezakonito - zloupotrebom javnih resursa - u najvećoj meri završavalo upravo po inostranstvu.

- Svako ko je vršio državnu funkciju i eventualno se okoristio dok je bio funkcioner, dužan je da položi račune i javnosti i istražnim organima. Tu ne sme da se pravi razlika ni po stranačkoj pripadnosti, niti po bilo kom drugom kriterijumu. Nije tajna da je u posledfnjih 30 godina u najvećoj meri ono što je prisvojeno nezakonito, zloupotrebom javnih resursa, izneto iz Srbije - istakao je Ninić

DS, Djilas

Kako kaže, problem je što se sve ovo vreme država nije proslavila u krivičnom procesuiranju takvih fenomena, niti je taj novac pronađen i vraćen.

- Postoje solidni propisi i mehanizmi za suzbijanje ovakve vrste kriminaliteta, a zašto ih pravosudni organi ne koriste, to treba pitati republičkog javnog tužioca i tužioca za organizovani kriminal - poručio je Niníć za naš list.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track