FLJORIM EJUPI SASLUŠAN U NEMAČKOJ: Osumnjičen da je član terorističke organizacije ISPITAN U NAJVEĆOJ TAJNOSTI
Foto: screenshot

KiM

FLJORIM EJUPI SASLUŠAN U NEMAČKOJ: Osumnjičen da je član terorističke organizacije ISPITAN U NAJVEĆOJ TAJNOSTI

Politika -

Bivši poslanik i novinar Miljaim Zeka objavio je danas na društvenoj mreži Fejsbuk detalje hapšenja bivšeg pripadnika OVK Pjetra Šalje koji je poznatiji kao Komandant Vuk.

Zeka se dotakao i Fljorima Ejupija za koga navodi da je saslušavan od strane Specijalnog suda u Nemačkoj, ali da se to drži u strogoj tajnosti.

Podsećanja radi, bivši oficir Kfora i novinar Kristijan Kaš, za Fljorima Ejupija je u više navrata navodio da stoji iza terorističkog napada na autobus "Niš ekspresa“ u Livadicama kod Podujeva, kad je za Zadušnice 2001. godine ubijeno 12, a ranjeno 43 Srba.

Ejupi je tada uhapšen, ubrzo je međutim nestao iz baze "Bondstil", a sada živi u Nemačkoj. Fljorim je bio i uhapšen 2014. godine nakon svedočenja zatvorenika Škumbina Mehmetaja koji je njega i Bajrama Kičmarija optužio za ubistvo dvojice policajaca.

- Šalju je tražio Unmik, a i Interpol ga već dugo traži. Dok je bio na optužnici Interpola imao je dozvolu boravka u Belgiji, ali iz nepoznatih razloga lokalni policajci u gradu u kojem je živeo odbili su da ga isporuče Interpolu. Čudno je kako lokalni belgijski policajci nisu predali Šalju Interpolu i izručili Kosovu kako su to tražili Euleks i Unmik - napisao je Zeka na Fejsbuku.

Zeka navodi da je čudno i to što je izbegnuta interpelacija po pitanju optužnice protiv Šalje.

- Na zahtev Specijalnog suda belgijska savezna policija odgovorila je hapšenjem Šalje. Prema komandantu Vuku mnoga krivična dela terorističkog nasilja počinjena su u saradnji sa drugima. Tokom saslušanja 2019. godine izjavio je da je samo sledio naređenja odozgo - napisao je Zeka.

Novinar je rekao i da se nešto slično desilo i sa Fljorimom Ejupijem koji je od strane Specijalnog suda ispitivan u Nemačkoj u strogoj tajnosti.

- Njegovo ispitivanje se čuva u najvećoj tajnosti pošto se smatra jednim od glavnih članova te terorističke grupe - napisao je Zeka.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track