ŠOK SAZNANJE! CIA GA OBUČAVALA, NEMAČKA TAJNA SLUŽBA GA ČUVA: BND pomogla Ejupiju, ubici Olivera Ivanovića, da doputuje u Prištinu, a zatim da se odmah posle zločina vrati u Nemačku?!
Foto: Zoran Šaponjić / EPA / Printscren

novi detalji istrage mučkog ubistva u mitrovici

ŠOK SAZNANJE! CIA GA OBUČAVALA, NEMAČKA TAJNA SLUŽBA GA ČUVA: BND pomogla Ejupiju, ubici Olivera Ivanovića, da doputuje u Prištinu, a zatim da se odmah posle zločina vrati u Nemačku?!

Politika -

Ejupi je odgovoran za još nekoliko atentata na Kosovu. U početku je bio deo plaćeničke ekipe Kadrija Veseljija, ali ga sada u potpunosti kontroliše nemački BND. Zbog toga i boravi u Nemačkoj i pod njihovim je punim nadzorom

BEOGRAD - Nemačka obaveštajna služba BND čuva Fljorima Ejupija, koga srpske vlasti sumnjiče da ima veze sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Prema saznanju, BND je Ejupiju pomogla da doputuje na Kosovo preko Tirane i istim putem se vrati nakon izvršenja zločina.

Ejupi je, kako navodi list, sve vreme svog boravka na teritoriji Kosova imao podršku nemačkih obaveštajaca i njihovih saradnika na terenu.

On se tereti da je odgovoran i za podmetanje bombe pod autobus "Niš ekspresa" kod Podujeva 2001. godine, u kome je poginulo 12 ljudi. Kako navodi Srpski telegraf, Ejupi je u kontaktu sa BND duže od 15 godina.

Pozivajući se na navodne podatke srspkih obaveštajnih službi, navodi se da je Ejupi oslobođen na suđenju za bombaški napad u Podujevu, u kom je poginulo 12 Srba, upravo zbog urgencija Nemačke, iako protiv njega postoji mnogo dokaza.

"Ejupi je odgovoran za još nekoliko atentata na Kosovu. U početku je bio deo plaćeničke ekipe Kadrija Veseljija, ali ga sada u potpunosti kontroliše nemački BND. Zbog toga i boravi u Nemačkoj i pod njihovim je punim nadzorom. Kakve sve poslove i za koga obavlja, teško je utvrditi, međutim, ono što pouzdano znamo jeste da je poslednji put na Kosovu bio baš u vreme likvidacije

Ivanovića i da su i dolazak i napustanje teritorije KiM logistički pokrili Nemci", rekao je neimenovani izvor lista iz srpskih bezbednosnih struktura.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track