PRIŠTINA KRIJE DOKAZE KAKO  BI UBISTVO OLIVERA SMESTILA SRBIMA: Skrivaju dokaze šta je baš tog dana PLAĆENI UBICA i bombaš Ejupi radio u Mitrovici?!
Foto: Zoran Šaponjić / EPA / Printscren

istraga likvidacije ivanovića

PRIŠTINA KRIJE DOKAZE KAKO BI UBISTVO OLIVERA SMESTILA SRBIMA: Skrivaju dokaze šta je baš tog dana PLAĆENI UBICA i bombaš Ejupi radio u Mitrovici?!

Politika -

Mislimo da imamo ime nalogodavca i ime izvršioca ubistva Olivera Ivanovića, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da Srbija neće prekinuti istragu Ivanovićevog ubistva sve dok se ne dođe do materijalnih dokaza.

"Mi vrlo ozbiljno radimo i mi mislimo da imamo i ime ubice i ime izvršioca, a Albanci ga nemaju i pojma nemaju. Oni sprovode svoju politčku istragu sa jedinom željom da okrive okrive Srbe za nešto a ne znaju ni sami šta će", rekao je predsednik Srbije.

Kaže da Milan Radoičić nije cvećka, "ali da Radoičić sa sigurnošću, sa svim što je dobijeno od MUP-a i BIA, ni na koji način nije učestvovao u likvidaciji Olivera Ivanovića".

"To je potvrđeno kroz različite metode ispitivanja, proveravanja i praćenja pomenutog gospodina", dodao je Vučić.

Poručio je da će Srbija pokušati da dođe do materijalnih dokaza i da izađe u javnost sa tim, kao i da se istraga u Srbiji nikada neće prekidati, sve dok se ne dođe do ubica Olivera Ivanovića.

On je zatim indirektno prozvao Fljorima Ejupija i Adžmedina Zekaja.

- Zašto ne možemo da dobijemo snimke sa aerodoroma u Tirani?! Na aerodorom Rinas u Tirani sleteo je iz Nemačke Fljorim Ejupi koji je u toj zemlji bio pod prismotrom. Kretao se prema Kosovu, došao tamo, ubrzo napustio našu teritoriju, a potom se ponovo preko Albanije vratio u Nemačku. Ko je Adžmedin Zekaj, koji je promenio svoje ime u Ljiram Zekaj. Šta su oni radili u Mitrovici u vreme ubistva? - pitao je Vučić i dodao da je Ejupi podmetnuo bombu i pod autobus Niš ekspres.

Ko je Fljorim Ejupi

Kosovsko tužilaštvo ranije je tvrdilo da je bombaš iz Podujeva, Fljorim Ejupi, bio plaćen četvrt miliona evra da ubije Džavita Halitija, bivšeg šefa obaveštajne službe OVK i jednog od najbližih saradnika Hašima Tačija. Ejupijev DNK pronađen na mestu sa kojeg je aktivirana bomba, u čijoj je eksploziji 2001. godine ubijeno 12 Srba kod Podujeva.

Tužilaštvu u Prištini, kako navodi Koha ditore, javio se svedok koji tvrdi da je bio deo plana Ibrahima Keljmendija, koji je za ubistvo Tačijevog saradnika, navodno, bio spreman da plati 250.000 evra.

foto: Zoran Šaponjić / EPA / Printscren

Prema navodima tog svedoka, Ejupi je dobio novac da ubije Halitija.

Još uvek je nejasno zbog čega je tačno Keljmendi želeo da ubije jednog od osnivača OVK, ali se u Prištini spekuliše da je kontrola novca prikupljenog u fond "Domovina zove" glavni motiv zavere.

Vrhovni sud Kosova je, pre nekoliko godina, u drugostepenom postupku oslobodio Fljorima Ejupija, jedinog osumnjičenog za ubistvo 12 i ranjavanje 43 Srba, koji su autobusom "Niš ekspresa" išli u Gračanicu, zbog nedostatka dokaza.

Policajci Unmika, koji su vodili prvu istragu, tvrdili su da su iza drveta, nekoliko desetina metara od mesta eksplozije, pronađeni opušci na kojima je identifikovan Ejupijev DNK. Ubrzo nakon poništavanja presude, Euleks je obnovio istragu, tvrdeći da je u taj bombaški napad umešano više osoba. Rezultati ove istrage, ako ih uopšte ima, nikada nisu objavljeni.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja