Najnovije vesti

VULIN SAOPŠTIO NOVE DETALJE O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA: Otkriveno još nekoliko stotina presretnutih razgovora NA MERAMA BILO 26 OSOBA
Foto: Printscreen RTS

dokazi dostavljeni tužilaštvu

VULIN SAOPŠTIO NOVE DETALJE O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA: Otkriveno još nekoliko stotina presretnutih razgovora NA MERAMA BILO 26 OSOBA

Politika
12:09h

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da od 26 osoba koje su bile na merama, kako bi se preko njih nezakonito prisluškivali predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice, nijedna nije uhapšena, privedena ili saslušana i na osnovu tih mera osuđena.

Vulin je za Pink istakao da je u međuvremenu, pored poznatih 1.572, otkriveno još nekoliko stotina nezakonito prisluškivanih razgovora koji su dostavljeni nadležnom tužilaštvu i dodao da broj nezakonito presretnutih razgovora raste.

- Delovi Ministarstva unutrašnjih poslova su zloupotrebljavali svoja ovlašćenja tako što su od nadležnog sudije tražili prisluškivanje nekog lica, za koga su unapred napravili neku legendu i tražili mere da bi pratili njegove kriminalne aktivnosti, a u suštini su ih tražili ne zato što su ti ljudi bili kriminalci, već zato što su znali da će se čuti sa Aleksandrom Vučićem ili nekim od članova njegove porodice - objasnio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da se onaj ko je dao službenu belešku koja nosi oznaku "strogo poverljivo", kojom je nedavno na konferenciji za novinare mahala potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, suočava sa pretnjom krivičnog gonjenja jer je puštanjem takvog dokumenta u javnost ozbiljno prekršen zakon.

- U našoj zemlji postoji jedno nepisano pravilo da ne smeš da kritikuješ Zorana Đinđića i da pohvališ Aleksandra Vučića. Za Aleksandra Vučića ne važi nijedno pravilo koje važi za svakog drugog građanina, pretpostavka nevinosti ili poštovanje privatnosti njegove porodice. Sve je dozvoljeno i sve možete da kažete za njega, a ako to kažete za drugog onda to nailazi na osudu - rekao je Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...