Očišćene table sa Đinđićevim imenom
Foto: RTS

Vandalizam u Kragujevcu

Očišćene table sa Đinđićevim imenom

Politika -
Table koje nije moguće očistiti biće zamenjene novima

KRAGUJEVAC - Table sa nazivom ulice dr Zorana Đinđića u Kragujevcu, koje su sinoć prefarbane sivom bojom, jutros su očišćene.

Komunalna policija i radnici preduzeća "Niskogradnja" u Kragujevcu očistili su sve table sa nazivom ulice dr Zorana Đinđića koje su sinoć prefarbane sivom bojom, javlja RTS.

Čišćenja je naložila lokalna samouprava, a table koje nije moguće očistiti, biće zamenjene novom. Na meti vandala sinoć se jedino nije našla bronzana spomen ploča na uglu Đinđićeve i Pašićeve ulice u centru Kragujevca.

Nakon što su za sada nepoznate osobe sivom bojoj prefarbale table sa imenom Zorana Đinđića, oglasilo se Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu.

Predsednik kragujevačkih Demokrata Dušan Obradović rekao je RTS-u da ne smatra da iza tog čina stoji neka od političkih partija, ali da najoštrije osuđuje taj čin koji ima jasnu poruku da se pod znak pitanja stavljaju, kako je rekao osnovne vrednosti, kako moralne, tako i političke.

U Gradskom odboru stranke "Zajedno za Šumadiju" najoštrije osuđuju vandalski čin i pozivaju nadležne da u što kraćem roku pronađu počinioce i kazne ih.

U Policijskoj upravi u Kragujevcu kažu da čine sve da otkriju počinioce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track