UOČI LOKALNIH IZBORA: POKS i DSS održali promociju u Zaječaru i posetili selo Borovac
Ilustracija, Foto: Sonja Spasić

nacionalna demokratska alternativa

UOČI LOKALNIH IZBORA: POKS i DSS održali promociju u Zaječaru i posetili selo Borovac

Politika -

ZAJEČAR - Koalicija NADA za Zaječar - Nacionalno demokratska alternativa koju čini POKS i DS S održala je promociju u Zaječaru, gde će sledeće nedelje biti održani lokalni izbori.

Predsednici DS S i POKS, dr Miloš Jovanović i Žika Gojković, razgovarali su sa građanima u centru grada i na pijaci.

Program za razvoj Zaječara je predstavio nosilac izborne liste, Ivan Dinić, saopštila je ta koalicija.

- Za našu koaliciju glasaće simpatizeri umerene desnice i svi kojima su bliske tradicionalne, porodične vrednosti. Ovom koalicijom proširili smo front stranaka koji smatraju da je kraljevina srušena na nelegalan i nedemokrstski način i da je došlo vreme da se to pitanje otvori, izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

Lider DSS, dr Miloš Jovanović, naveo je da je od suštinskog značaja da Srbiju decentralizujemo, da se više o svemu ne odlučuje u Beogradu.

- Ne može sva Srbija da se preseli i pretvori u Beograd, jer je to pogubno i za naš glavni grad i celu državu. Decentralizacijom ćemo veliki deo nadležnosti i finansijske moći dati lokalnim samoupravama, kako bi ljudi na lokalu mogli da odlučuju o svojoj sudbini i razvijaju svoj ambijent za život, kazao je Jovanović.

Lideri koalicije su zatim obišli zapušteno selo Borovac u okolini Zaječara, gde su razgovarali sa domaćinima o načinima da se unapredi život na selu i mladi zadrže da u njemu žive, kaže se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track