DAVENPORT NOVI ŠEF MISIJE OEBS U PRIŠTINI: Britanski diplomata nasledio Bratua
Foto: Marina Lopičić

preuzeo dužnost

DAVENPORT NOVI ŠEF MISIJE OEBS U PRIŠTINI: Britanski diplomata nasledio Bratua

Politika -

Ambasador Majkl Davenport preuzeo je dužnosti šefa misije OEBS-a u Prištini, nasledivši na toj funkciji Jana Bratua iz Norveške, novog šefa misije OEBS-a u Beogradu.

U saopštenju OEBS-a navodi se da ta organizacija pruža podršku Kosovu i Metohiji u oblastima ljudskih prava, demokratizacije i javne bezbednosti.

"Privilegija je predvoditi jak tim koji ima izuzetnu stručnost i iskustvo u svim ovim oblastima. Radujem se radu i saradnji sa svim zainteresovanim stranama na sprovođenju mandata Misije", rekao je ambasador Davenport prilikom preuzimanja dužnosti, saopšteno je iz misije OEBS-a u Prištini.

Davenport ima bogato iskustvo u regionu Zapadnog Balkana gde je bio ambasador EU i šef Delegacije EU u Srbiji od 2013. do 2017. i britanski ambasador u Srbiji od 2010. do 2013. godine.

Između 2007. i 2010. bio je direktor za Rusiju, Južni Kavkaz i Centralnu Aziju u Ministarstvu za spoljne poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva. Ambasador Davenport je od 2017. godine bio britanski ambasador u Kuvajtu.

Davenport je kvalifikovani britanski advokat i iskusni diplomata, ima iskustva u nadgledanju programa u oblastima vladavine prava, manjinskih prava i dobrog upravljanja. Osmi je po redu šef misije na Kosovu od njenog osnivanja 1999. godine i nasledio je ambasadora Jana Bratua iz Norveške.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track