VUČIĆ ČESTITAO GRCIMA NACIONALNI DAN REPUBLIKE: Veze između naša dva naroda oduvek zasnovane na bliskosti i iskrenoj solidarnosti
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

oglasio se na instagramu

VUČIĆ ČESTITAO GRCIMA NACIONALNI DAN REPUBLIKE: Veze između naša dva naroda oduvek zasnovane na bliskosti i iskrenoj solidarnosti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uputio čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke.

- Čast mi je da uputim srdačne čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke, posebno u ovoj godini, u kojoj se obeležavaju dva veka od izbijanja grčke revolucije, jednog od najznačajnijih i najsvetlijih trenutaka u istoriji Grčke.

Borba ispunjena žrtvama i patnjom slobodarskog grčkog naroda u ratu za nezavisnost od Osmanskog carstva, postavila je temelje prve nezavisne, moderne države na Balkanu, koja je, u periodu koji je usledio, bila vodilja i izvor inspiracije drugim narodima u njihovoj borbi za oslobođenje.

Veze između srpskog i grčkog naroda su, kroz istoriju, bile zasnovane na tradicionalnoj bliskosti i iskrenoj solidarnosti. Uveren sam da će odnosi između Srbije i Grčke nastaviti da se razvijaju na osnovu strateškog partnerstva, u duhu iskrenog prijateljstva i uzajamnog razumevanja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track