BAHATI SOCIJALISTA: Novica Tončev upao u školu, vikao i vređao direktorku!
Foto: Nemanja Nikolić

preko svake mere

BAHATI SOCIJALISTA: Novica Tončev upao u školu, vikao i vređao direktorku!

Politika -

Socijalista Novica Tončev, ministar bez portfelja, upao je prošle godine u Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" u Surdulici i tom prilikom vređao i pretio direktorki te ustanove da će joj "doći glave", otkriva Kurir.

Slučaj je prijavljen policiji, a svime se pozabavilo i Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu.

Naime, iziritiran jer prethodni direktor škole Vladica Nikolić, kog on podržava, nije ostao na toj funkciji, već ga je zamenila Jasmina Blagojević, Tončev je poput šerifa upao u njenu kancelariju.

- Ti si, Jasmina, nelegalno postavljeni direktor, ja ću tebe da izbacim odavde - odbrusio je Tončev tog 22. juna 2020.

Nakon što ga je direktorka zamolila da napusti kancelariju, u koju joj je upao u društvu Vladice Nikolića dok je držala sastanak školskog odbora, Tončev je bio još oštriji.

- Koga ćeš ti da izbacuješ?! Doći ćemo ti mi glave! - zapretio joj je Tončev.

U napad na ženu uključio se tada i Nikolić, takođe pretećim tonom.

- Ti li ćeš moju decu da ostaviš da pate?! Neću da ti dam šifru od kompjutera i video-nadzora i ne želim da izvršim nikakvu primopredaju - poručio joj je Nikolić.

novica toncev
foto: Privatna Arhiva

Nakon toga ovaj dvojac je besno izašao iz kancelarije i, kao da su u svojoj kući, nastavio da se šetka po školi od kancelarije do kancelarije.

Tončev se tu nije zaustavio, već je sutradan doveo tridesetak stranačkih pristalica i zajedno s njima, oko 10 ujutru, napravio pravu bunu ispred škole. Kako je Blagojevićeva navela policiji, oni su došli sa transparentima. Ona se tada ozbiljno uplašila za svoju bezbednost i pozvala policiju, a sve ovo je navedeno u zvaničnom izveštaju Policijske stanice Surdulica, do koga je Kurir došao. Izveštaj je prosleđen osnovnom javnom tužiocu u Vladičinom Hanu.

No, Tončev za Kurir tvrdi da nije tačno da je napao direktorku.

- Nikakvu prijavu nisam dobio. Da jesam, sigurno bih podneo ja prijavu za lažno prijavljivanje na tu temu - rekao nam je Tončev.

Inače, ovo nije prvi slučaj nasilničkog ponašanja ministra. Tončev je, naime, dve godine ranije, 2018, pravosnažno osuđen na godinu dana uslovne kazne zato što je 2014. napao aktivistu SNS koji ga je prekidao dok je držao politički govor u surduličkom selu Jelašnica. On je tada čoveka spustio sa zida na kome je stajao i udarao ga.

Foto/Source:Nemanja Nikolić/ Ivana Žigić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track