VUČIĆ: Zahtevu opozicije da uređuje RTS smeju se i Evropa i svet!
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Nebojša Mandić

cirkus

VUČIĆ: Zahtevu opozicije da uređuje RTS smeju se i Evropa i svet!

Politika -

Samo se plašim da to nema mnogo veze s uređivačkom politikom, nego sa sekundama. Pa koliko će tih sekundi da se pretvori u milione na Mauricijusu ili u Švajcarskoj

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da ne želi da ulazi u odnose između različitih opozicionih stranaka i njihovih lidera, ni u to ko od njih koga i zašto međusobno optužuje. Naglašava i da su zahtevi opozicije, naročito onaj o RTS, toliko besmisleni da im se smeju Evropa i čitav svet!

Učešće u dijalogu

Na pitanje u vezi sa izjavom Vuka Jeremića da iza namere opozicije da upravlja Javnim servisom, putem zastupljenosti u uredništvu, stoji Dragan Đilas, Vučić je odgovorio:

- To je njihova stvar, neka rade šta hoće. Samo se plašim da to nije zahtev vezan mnogo za uređivačku politiku, nego za uređivačke sekunde. Pa koliko će tih sekundi da se pretvori u milione na Mauricijusu ili u Švajcarskoj čini se kao ključno pitanje.

Aleksandar Vucic
foto: Printscreen Pink

Vučić je rekao i da je moguće da će učestvovati u međustranačkom dijalogu s onim delom stranaka koje ne žele da se on održava pod okriljem EU, „jer se onda podrazumeva da odlučujemo unutar svoje države“.

- Neću učestvovati u međustranačkom dijalogu pod okriljem EU - rekao je Vučić prilikom otvaranja radova na deonici Novi Beograd - Surčin.

Važni projekti

On je rekao da će u delu dijaloga sa EU učestvovali SNS, sa opozicijom koja je bojkotavala izbore, „koja zna da ih narod neće“.

Predsednik je, inače, juče obišao početak radova na izgradnji saobraćajnice Novi Beograd - Surčin i rekao da je rok za izgradnju saobraćajnice 18 meseci. On je kazao i da će najduže za mesec dana krenuti izgradnja puta Jarinje - Kosovska Mitrovica. Vučić je, kako je rekao, posebno ponosan na to što je danas gradi kao nikada od 1945. i zahvalio se kineskim izvođačima, najavivši da ove godine počinje i izgradnja nacionalnog stadiona.

Vučić je najavio da će Batajnčka petlja biti otvorena 7. aprila.

IDE U RUDNU GLAVU

Vakcinisaću se u utorak!

Predsednik Vučić je najavio da će, ako nova isporuka kineskih vakcina stigne u ponedeljak, on u utorak otputovati u Rudnu Glavu da primi cepivo da bi prestali da ga lažno proglašavaju antivakserom.

ODNOSI S CRNOM GOROM

Prema svecu i tropar

Svetozar Marović, Sveta Marović
foto: Profimedia

Predsednik je rekao da će Srbija sa narodom i građanima Crne Gore uvek da ima najbolje i najbliže odnose, a prema vlastima te zemlje trudiće se da uvek ima dobre odnose:

- Prema svecu i tropar, to je sve što imam da kažem.

Na pitanje novinara zašto Srbija ne izručuje Crnoj Gori Svetozara Marovića, Vučić je rekao da je tu reč o veoma komplikovanim odnosima.

- Mi smo tražili izručenja nekoliko lica koja su nama strahovito važna u istragama vezanim za organizovani kriminal i ne bih da ulazim u pojedinačna pitanja, ali ne biste verovali koliko je to komplikovano - naveo je Vučić i dodao da Srbija trenutno traži izručenja dve osobe.

Kurir.rs/ Jovan Mladenović Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track