JAČANJE SARADNJE PRIJATELJSKIH ZEMALJA: Srbija i Jermenija pripremaju otvaranje ambasada
Foto: MSP

PRIJATELJI

JAČANJE SARADNJE PRIJATELJSKIH ZEMALJA: Srbija i Jermenija pripremaju otvaranje ambasada

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije je danas razgovorao s ambasadorom Jermenije Ašotom Hovakimianom čije je sedište u ;Pragu.

Srbija i Jemenija se pripremaju da otvore svoje ambasade u Jerevanu, odnosno Beogradu, što zavisi od pandemije, rečeno je na sastanku.

Ministar i ambasador su razgovarali o jačanju međudržavnih odnosa koji su ocenjeni kao tradicionalno dobri i bliski.

Selaković ;je istakao da ceni "principijelan i dosledan stav Jermenije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti naše južne pokrajine".

Selaković: Jermeniju dozivljavamo kao prijateljsku zemlju

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković razgovarao je danas sa nerezidentnim ambasadorom Jermenije koji Srbiju pokriva iz Praga, Ašotom Hovakimianom, o jačanju i produbljivanju bilateralnih odonosa dve zemlje, uključujići i otvaranje ambasada, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Jermenija, jermenska zastava
foto: Shutterstock

Srbija je zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i svestrane saradnje sa Jerevanom na svim nivoima, rekao je ministar Selaković i podsetio na veoma bliske i prijateljske veze dveju država.

Prema njegovim rečima, ceremonija otvaranja ambasade Srbije u Jerevanu biće realizovana po poboljšanju epidemiološke situacije.

Taj čin će, kako je dodao šef srpske diplomatije, učvrstiti tradicionalno dobre i bliske odnose i dodatno doprineti unapređenju postojećih i uspostavljanju novih ekonomskih veza sa Jermenijom, Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Selaković je izrazio očekivanje da će i Jermenija u dogledno vreme otvoriti ambasadu u Srbiji, što će, uveren je, olakšati komunikaciju i dati snažan dodatni podsticaj bilateralnim odnosima dve zemlje.

Selaković je istakao da izuzetno ceni principijelan i dosledan stav Jermenije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, odnosno činjenicu da jermenska strana ima razumevanje za stavove Srbije i da pruža podršku očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track