IZASLANIK KRALJA BAHREINA POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Oduševljeni smo Srbijom, otvaramo ambasadu u Beogradu
Foto: Tanjug

U PALATI SRBIJA

IZASLANIK KRALJA BAHREINA POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Oduševljeni smo Srbijom, otvaramo ambasadu u Beogradu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom, izaslanikom kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

Posle sastanka u Palati Srbija, Vučić i šeik se obraćaju javnosti.

"Stvorili smo veliko poverenje jedni pema drugima još posle prvog sastanka u Manami. Danas smo se dogovorili o potpisivanje akata, tačnije doneli smo odluku da izbegnemo dvostruko oporezivanje, zatim da podržavamo investicije... Nadam se skorom dolasku kralja Bahreina i potpisavanju dokumenta o sveobuhvatnoj saradnji između naše dve zemlje", počeo je Vučić.

Predsednik je rekao da će u naredna dva dana, koliko traje poseta, pokušati da urade što više sa predstavnicima Bahreina, i da će se truditi da uvećaju skromne brojeve trgovinske razmene.

konferencija
foto: Tanjug

"Tek sada počinje razvijanje naše razmene. Ono što je za nas važno da pokušamo da pronađemo način da pokrijemo zajedničke troškove uspostvljanja linije između Beograda i Maname. To će biznismenima omogućiti da putuju u Bahrein, ali i turistima da vide tu divnu zemlju. Ja preporučujem Istorijski muzej", istakao je predsednik Srbije.

"Molim vas da se osećate kao kod svoje kuće, a što se Srbije tiče u nama ćete uvek imati bliskog prijatelja, koji će brinuti ne samo o sebi već i o vama", rekao je Vučić uvaženom gostu na kraju obraćanja.

konferencija
foto: Tanjug

Zatim se srpskoj javnosti obratio izaslanik kralja Bahreina.

"Želim da vam prenesem tople pozdrave kralja i prestolonaslednika. Mi smo zaista oduševljeni bili kada smo stigli u ovaj prelepi i istorijski grad Beograd, i što predvodimo prvu posetu vašoj prestonici", rekao je šeik Naser.

On je istakao da naše dve zemlje teže održivom razvoju i prosperitetu, i da ova poseta još jednom podvlači značaj naših veza, koje će biti osnažene bilateralnim sporazumima.

"Gospodine predsedniče, njegovo veličanstvo je naložilo otvaranje ambasade Kraljevine Bahrein u Beogradu, što je Vaša Vlada prihvatila. Gospodine predsedniče, hvala vam na srdačnom pozivu i gostoprimstvu, i nadam se da ću narednih dana istražiti još malo vašu divnu zemlju", dodao je šeik.

Izaslanik kralja Bahreina se pre sastanka sa predsednikom u Palati Srbija sastao i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

Sutra, drugog dana posete u 10.00 sati predsednik Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa prisustvovaće prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na Vojnom aerodromu "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici.

Vučić je sredinom marta boravio je u poseti bahreinskoj prestonici Manami. Kralj Bahreina Hamad bin Isa el Kalifa i Aleksandar Vučić tada su ocenili da su razgovori koje su vodili bili od istorijskog značaja za odnose dveju zemalja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track