Najnovije vesti

NIKOLA SELAKOVIĆ PRED SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI: Odlična prilika da se razgovara o trenutnoj situaciji na KiM
Foto: Kurir TV

MINISTAR RAZGOVARAO SA Mari Jamašitom

NIKOLA SELAKOVIĆ PRED SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI: Odlična prilika da se razgovara o trenutnoj situaciji na KiM

Politika

Predstojeća sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja će se održati 13. aprila putem video-konferencije, biće odlična prilika da se razgovara o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

On je, u razgovoru sa predstavnicom generalnog sekretara UN i šeficom Kancelarije UN u Beogradu Mari Jamašitom, ukazao da je kontinuirano razmatranje pitanja KiM u Savetu bezbednosti od suštinske važnosti za Srbiju, budući da je stanje na terenu i dalje nestabilno i osetljivo, sa brojnim incidentima, čiji je neposredni svedok i sama Misija UN na KiM (UNMIK).

Šef srpske diplomatije je posebno istakao da su UN za Srbiju najznačajnija međunarodna organizacija, budući da je ona glavni kanal komunikacije sa UNMIK-om, čije prisustvo i delovanje je od ključnog značaja za našu zemlju.

Podvukao je da Srbija pridaje izuzetnu važnost delovanju UNMIK-a i naglasio da ta misija mora da ostane angažovana po svim pitanjima od značaja za dosledno sprovođenje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom.

Selaković je dodao da je naša zemlja posvećena prioritetnim oblastima delovanja UN i nastavku odlične saradnje, saopštilo je Ministarstvo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...