Najnovije vesti

PRVE POLITIČKE KONSULTACIJE SRBIJE I BAHREINA: Posebna pažnja konkretnim projektima
Foto: Printscreen Instagram

DANAS U BEOGRADU

PRVE POLITIČKE KONSULTACIJE SRBIJE I BAHREINA: Posebna pažnja konkretnim projektima

Politika

Prve političke konsultacije Srbije i Kraljevine Bahrein održane su danas u Beogradu, a predstavnici ministarstava spoljnih poslova dveju zemalja razmenili su mišljenja o konkretnim koracima koje je potrebno preduzeti u cilju produbljivanja ekonomskih i političkih odnosa.

Posebna pažnja poklonjena je konkretnim projektima i podršci koju dve zemlje mogu jedna drugoj da pruže u međunarodnim organizacijama i institucijama, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Konstatovano je da istorijska poseta predsednika Aleksandra Vučića Bahreinu u martu i poseta visoke delegacije Kraljevine Bahrein Srbiji nepunih mesec dana posle toga svedoče o snažnoj opredeljenosti za razvoj najbližih partnerskih i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Konsultacije su realizovane u sklopu dvodnevne posete Srbiji predstavnika kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost šeika Nasera bin Hamada bin Isa Al Kalife.

Delegaciju MSP predvodio je pomoćnik ministra za bilateralnu saradnju ambasador Vladimir Marić, dok je delegaciju Kraljevine Bahrein predvodio podsekretar za političke poslove u Ministarstvu spoljnih poslova te države šeik Abdula Ahmed Abdula Hamad Al Kalifa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...