ODAKLE JOJ 220.000 EVRA? Bečićeva ćerka, studentkinja, kupila stančugu, pa dala ocu da tu živi
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

PRAVNA VRATOLOMIJA

ODAKLE JOJ 220.000 EVRA? Bečićeva ćerka, studentkinja, kupila stančugu, pa dala ocu da tu živi

Politika -

Bojana Bečić, mlađa ćerka narodnog poslanika SNS Igora Bečića koja je trenutno na studijama, kupila je 2016. godine stan od 114 kvadrata na ekskluzivnoj lokaciji u Novom Sadu, a onda taj isti stan dala na korišćenje ocu i majci, otkriva Kurir.

Na adresi poznatoj redakciji je luksuzni kompleks zgrada, a vrednost stana te kvadrature, prema oceni agenta za nekretnine, danas nije manja od oko 220.000 evra. Samim tim, nameće se pitanje kako je ova devojka došla do novca, ali i da li je ovom pravnom vratolomijom narodni poslanik, u stvari, želeo da prikrije svoju imovinu.

Zamršeno

Na sajtu katastra, kao vlasnik stana (1/1, celog), broj 36, od 114 kvadrata, upisana je Bojana (Igor) Bečić. Na stanu je, pokazuju podaci sa sajta katastra, upisan i teret - pravo plodouživanja i to od 26. januara 2021.

Izvor Kurira, blizak porodici Bečić, pojašnjava, korak po korak, da je pomenuti stan prvobitno kupila firma „Logo centar“. Vlasnik i direktor ove firme je, a što pokazuju i podaci sa sajta Agencije za privredne registre, Danilo Bečić, brat Igora Bečića.

- Potom, Bečićeva ćerka Bojana kupuje stan od firme svog strica. Ugovor o kupoprodaji je overen kod javnog beležnika 22. marta 2016 - navodi izvor Kurira.

On još dodaje da pomenuti teret na stanu predstavlja zabeležbu - pravo doživotnog plodouživanja u korist Danijele (supruge Igora Bečića) i Igora Bečića. Na ovaj način - da stan prvo kupi firma njegovog brata, pa ga proda njegovoj ćerki, koja ga potom da ocu na doživotno korišćenje, narodni poslanik SNS je izdejstvovao da živi u luksuznom stanu, a da ne mora da ga prijavi u javno dostupnom registru imovine na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije. I mama kupila nekretninu Inače, u istoj luksuznoj zgradi u Novom Sadu, pokazuju podaci katastra, stan ima i Branojka Bečić, majka Igora Bečića. U pitanju je stan od 34 kvadrata. Takođe, Branojka Bečić ima stan od 62 kvadrata u Vrbasu. Na istoj toj adresi - registrovana je i firma „Logo centar“ Danila Bečića.

Igoru Bečiću su poslata pitanja putem SMS, ali do zaključenja broja nije odgovorio na njih.

Bečićev imovinski izveštaj

Nekretnine, plata u „Srbijagasu“

l Igor Bečić je Agenciji za sprečavanje korupcije poslednju imovinsku kartu podneo u januaru 2020, a tu je naveo da poseduje trosobnu kuću od 69 kvadrata (nasledstvo), kućerak od 28 kvadrata (nasledstvo), kao i pomoćni objekat od 20 metara kvadratnih (nasledstvo). Na spisku je i njiva od pet ari i 88 metara kvadratnih (nasledstvo), građevinsko zemljište od četiri ara i 84 metara kvadratnih (nasledstvo), kao i stan od 91 metra kvadratnih, gde je kao osnov sticanja navedena kupovina. Stan od 91 kvadrata nije naveden u imovinskoj karti iz 2019, kao ni u prethodnim. Kada je reč o mesečnim primanjima, u pomenutom registru se navodi da Bečić mesečno dobija 130.000 dinara kao službenik u „Srbijagasu“, 30.000 dinara mesečno u Skupštini Srbije i još 6.000 dinara na ime invalidnine ratnog vojnog invalida - penzije.

(Kurir.rs/K.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track