Najnovije vesti

SASTANAK ANE BRNABIĆ I ŽELJKE CVIJANOVIĆ: Razgovori o vakcinaciji, borbi s koronom i zajedničkim projektima
Foto: Dragana Udovičić

SARADNJA SRBIJE I RS

SASTANAK ANE BRNABIĆ I ŽELJKE CVIJANOVIĆ: Razgovori o vakcinaciji, borbi s koronom i zajedničkim projektima

Politika

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednicom Republike Srpske ŽŽeljkom Cvijanović o toku vakcinacije u cilju suzbijanja zarazne bolesti kovid 19, radu na infrastrukturnim objektima, saradnji u oblasti energetike i o značajnoj podršci koju Srbija pruža RS u svim oblastima političkog i društvenog života.

Na sastanku je naglašeno da će biti nastavljena realizacija započetih projekata s obzirom na to da su ti projekti, kao što je auto-put Beograd-Sarajevo, od najvećeg strateškog interesa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Govoreći o međuvladinoj saradnji, premijerka Brnabić je podsetila da su dve vlade uvek imale značajne zajedničke rezultate.

Jedna od tema sastanka bila je i podrška koju Srbija pruža RS u vakcinaciji i nabavci medicinske opreme, a na kojoj je predsednica Cvijanović premijerki Brnabić posebno zahvalila.

Cvijanović je dodala da Srbija na tom polju značajno prednjači u odnosu na neposredno okruženje, dodaje se u saopštenju.

Ona je novinarima u Beogradu posle sastanka sa srpskom premijerkom rekla da je strateški interes Srpske realizacija zajedničkih projekata sa Srbijom kao što su "Buk Bijela", Aerodrom Trebinje, gasifikacija Srpske i izgradnja auto-puta, prenela je RTRS.

''To su projekti za koje su zainteresovani naši građani i sigurna sam da će se te stvari realizovati, kao što su se realizovale i sve druge'', rekla je Cvijanović novinarima.

Cvijanović je istakla da Srbija i RS godinama dobro sarađuju i trude se da realizuju projekte koji su dobri za građane.

Ona je navela da i Srpska, zahvaljujući jakoj Srbiji, zna da ima i određeni komoditet i određenu sigurnost kada je u pitanju ova epidemiološka situacija.

Cvijanović je istakla da je zadovoljna zbog činjenice da se Srbija, po ko zna koji put, i u ovoj krizi pokazala kao jaka i ozbiljna država sa svim svojim mehanizmima koje je stavila u punu funkciju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...