00:35

ADVOKAT IVAN NINIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Evo šta se može zaključiti iz dokumenata koje je objavila BIA o smrti advokata Vladimira

udarna vest

ADVOKAT IVAN NINIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Evo šta se može zaključiti iz dokumenata koje je objavila BIA o smrti Vladimira Cvijana

Politika -

Bezbednosna informativna agencija objavila je danas dokumenta o uzrocima smrti advokata Vladimira Cvijana, bivšeg pravnog savetnika i generalnog sekretara predsednika Borisa Tadića, a potom člana Predsedništva SNS.

Advokat Ivan Ninić, koji je i pokrenuo pitanje misterizne smrti advokata dao je izjavu za Kurir televiziju u kojoj je naveo detaljan izveštaj o tome šta se nalazi u dokumentima koje je BIA objavila danas.

- Ja sam podneo zahtev, odnosno postavio sam pet pitanja Bezbednosno informativnoj agenciji o okolnositma života i uzrocima smrti Vladimira Cvijana i danas je stigao odgovor preporučen poštom - kaže Ivan i navodi dalje da je direktor Bezbednosno informativne agencije skinuo je oznaku tajnosti za to i sva dokumenta koja su mi dostavljena mogu praktično da se koriste bez da neko od nas sebe ugrozi u krivično-pravnom smislu.

Ivan Ninić, Vladimir Cvijan, advokat
foto: Kurir televizija

- Iz tih dokumenata saznajemo nekoliko stvari. Pre svega saznajemo da je BIA obavila razgovor i sastavila četiri izveštaja, da je jedan izveštaj sačinjenj na osnovu razgovora sa lekarom iz Instituta za sudsku medicinu, koji je izneo svoje opservacije. Sledeći izveštaj je napravljen na osnovu razgovora sa predsednikom advokatske komore Beograda, treći izveštaj na osnovu razgvora sa suprugom Vladimira i imamo još jedno ili dva lica čija imena ne možemo da naslutimo na osnovu tih izveštaja, pošto su delimično anonimizirani zbog zaštite ličnosti - kaže advokat i dodaje:

- Ono što sam ja naslutio i zključio je da se BIA po prvi put bavila ovim slučajem u martu ove godine, oni tako zvanično tvrde. Da u januaru 2018. godine kada je Cvijanova smrt nastupila, BIA tada nije vršila nikakve opservacije, obradu podataka o njegovoj ličnosti, nije ga držala na merama i nije imala saznanja o samom događaju - navodi Ivan za Kurir televiziju.

Ivan Ninić, Vladimir Cvijan, advokat
foto: Kurir televizija

- Dakle datumi iz ovih izveštaja su od marta ove godine, a BIA je donela odluku da formira predmet i prikupi određena obaveštenja koja mogu doprineti rasvetljavanju tog događaja, a i sama BIA navodi da se na takve korake odlučila zbog činjenice da je javnost uznemirena zbog samog načina na koji smo došli do saznanja za smrt čoveka za koga se može reći da je obavljao značajne državne funkcije i bio pripadnik advokatske profesije nastupila na jedan misteriozan način, koji će i nakon ovog izveštaja za mnoge ostati misterija – navodi Ivan Ninić.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

04:39

PALMA U USIJANJU DANA O MARINIKINIM OPTUŽBAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja