MINISTRI VULIN I NEHAMER: Srbija i Balkan ne mogu postati parking za migrante
Foto: Nemanja Nikolić

palata srbija

MINISTRI VULIN I NEHAMER: Srbija i Balkan ne mogu postati parking za migrante

Politika -

BEOGRAD - Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Austrije Aleksandar Vulin i Karl Nehamer istakli su danas u Beogradu da Srbija i Balkan ne mogu postati parking za migrante i da su dve zemlje saveznici u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i iregularnih migracija.

Ministar Vulin posle sastanka sa austrijskim kolegom, sa kojim je potpisao Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija, istakao je da će Srbija učiniti sve da njene granice budu sigurne i bezbedne i da se što manji broj iregularnih migranata nađe na teritoriji Srbije.

Aleksandar Vulin, Karl Nehamer
foto: Nemanja Nikolić

„Zahvalan sam ministru što deli sa mnom uverenje da nije rešenje u tome da bilo koja zemlja postane parking za migrante, već da se zajedno borimo da iregularni migranti ne dođu na teritoriju naših zemlja. Što manje migranata bude u Srbiji, to će ih manje biti u Austriji“, istakao je ministar Vulin. Ministar je ukazao da Srbija nije primarna destinacija migranata i naglasio da to ne znači da treba da prenosimo teret krize na druge zemlje i da se ne borimo protiv migrantske krize i ilegalnih migracija.

Aleksandar Vulin, Karl Nehamer
foto: Nemanja Nikolić

Ministar Vulin zahvalio se Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije na angažovanju u zajedničkim patrolama koje obezbeđuju granicu Srbije prema Severnoj Makedoniji, kao i za svaku drugu materijalnu i diplomatsku pomoć u borbi sa posledicama migrantske krize.

Govoreći o zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, ministar Vulin je naglasio da su teroristi neprijatelji svake države na svetu i da je terorizam globalni fenomen.

1 / 37 Foto: Nemanja Nikolić

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track