MARKO ĐURIĆ EKSLUZIVNO IZ VAŠINGTONA ZA KURIR TELEVIZIJU! O non-pejperu, dijalogu sa Prištinom i Haradinaju VIDEO
Foto: Kurir TV

ambasador srbije u sad

MARKO ĐURIĆ EKSLUZIVNO IZ VAŠINGTONA ZA KURIR TELEVIZIJU! O non-pejperu, dijalogu sa Prištinom i Haradinaju VIDEO

Politika -

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić uključio se uživo u emisiju "Usijanje dana" na Kurir televiziji kako bi ocenio nezvanične dokumente koji ovih dana opsedaju naše prostore.

"Meni ova priča sa non-pejperima deluje kao bacanje prašine u oči sa ciljem da se skrene pažnja sa činjenice da Priština ima destruktivni odnos prema dijalogu. Da uprkos pozivima sekretara Blinkena da učestvuju na sastancima, da ima jedan konstruktivan doprinos i odnos prema dijalogu, Albin Kurti odbija da odlazi na sastanke u Brisel, Priština odbija da sprovodi elemente Briselskog sporazuma i to treba na neki način zamagliti bacanjem prašine u oči javnosti.", objasnio je Đurić svoje viđenje opsade non-pejpera.

S druge strane, kako smatra, ovo je vrlo perfirdan pokušaj da se problematizuju svi potencijalni srpski interesi koji mogu da se dobiju u nastavku dijaloga.

"Tako što će se kroz različite non pejpere banalizovati, provlačiti, izlagati sudu kritike pre nego što se o rešenjima i diskutuje. Nemam ličnu sumnju da ideje i inicijative potiču iz krugova koji su naklonjeni krugovima Prištine", navodi ambasador Đurić.

Što se tiče izjave Ramuša Haradinaja, Đurić podseća na činjenicu da se albanski političari takmiče ko će da bude tvrđi prema Srbiji i Beogradu, ali da postoje i srpski političari koji žele da se preporuče delu međunarodne zajednice.

Šta je sve rekao Đurić, pogledajte u video prilogu Kurir televizije.

(Kurir.s)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track