USKRŠNJI DUELI: Kafe-kuvarica razbucala šefa Skupštine!
Foto: Ana Paunković, ABC/ Mihajlo Becej, Zorana Jevtić

ko je koga pobedio u tucanju jajima

USKRŠNJI DUELI: Kafe-kuvarica razbucala šefa Skupštine!

Politika -

Verica Markozić Lepa, koja već decenijama radi kao, mora se reći, omiljena kafe-kuvarica u restoranu Narodne skupštine, uspela je ono što mnogima nije - bukvalno je urnisala šefa parlamenta Ivicu Dačića!

Možda je Dačić preživeo nebrojene političke napade i smicalice, ali Lepa mu je došla glave!

Naime, mislio je Dačić da ga čeka lak posao. Lepa nasmejana, opuštena i raspoložena kao i uvek, rekao bi čovek ni mrava zgazila ne bi, te je šef parlamenta pomislio da će očas posla završiti stvar u svoju korist. Ali razvukla je Lepa već nakon prvog čukanja još veći osmeh na licu jer je vrh jajeta s lakoćom polupala Dačiću. Sreća mu se nije osmehnula ni sa „dupetom“, koje mu je takođe stradalo u cugu.

Ivica Dačić
foto: Ana Paunković

No, šeretski je Dačić prihvatio poraz i čestitao Lepoj, uz zagrljaj i standardno „vidimo se, Lepa, u restoranu“. A Lepa ponosno pružila Dačiću svoje pobedničko jaje i poručila: „Da vas prate sreća i pobede.“ Usput ga je i pohvalila da je najveći džentlmen u parlamentu koji je jedini za minuli 8. mart svim ženama u Skupštini poklonio po ružu.

- I to ne skupštinskim parama, već sam sam organizovao i finansirao to - napomenuo nam je Dačić, koji je čestitao svim građanima Srbije praznike.

- Želim građanima da provedu u miru, sreći i veselju i prvomajske i vaskršnje praznike. Imajući u vidu da su oni ove godine spojeni, s jedne strane svi oni koji poštuju principe socijalne pravde će se sećati 1. maja, a jedan od najvećih hrišćanskih praznika Vaskrs želim da provedu u porodičnoj atmosferi i da to bude još jedan podsticaj da negujemo tradicionalne porodične vrednosti - poručio je Dačić.

Irena Vujović (SNS) VS Branko Ružić (SPS)

Uvek nam zapadne da budemo par

l Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ministar prosvete Branko Ružić odmerili su snage u uskršnjem kuckanju jajima, a pobedu je odnela funkcionerka SNS. Vujovićeva i Ružić su se kuckali jajima koja su imala njihove stranačke boje - crveno i plavo, a oboje su komentarisali kroz smeh kako uvek oni nekako zapadnu da budu „uskršnji par“.

Branko Ružić, Irena Vujović
foto: Kurir

- Bilo je zabavno učestvovati u prazničnom kucanju jajima, a kolega Ružić, s kojim inače odlično sarađujem, džentlmenski je prihvatio moju pobedu - navela je ministarka i dodala:

- Ovom prilikom želim da čestitam Uskrs svim građanima Srbije koji praznuju, sa željom da budu zdravi i da praznične dane provedu s porodicom, u radosti i dobrom raspoloženju.

Ružić dodaje da mu je drago što je koleginica pobedila.

- Drago mi je da sam sa svojom dragom koleginicom Irenom ima tu čast da ukrstim koplja u tradicionalnom srpskom običaju. Naročito mi je drago što je odnela zasluženu pobedu - navodi Ružić u razgovoru za naš list.

Praznik će, dodaje, provesti u krugu porodice.

- Kao i svake godine, Vaskrs dočekujem sa svojom porodicom, i to je praznik kojem se svi u kući radujemo. Želim svim građanima Srbije koji slave da ove dane provedu u harmoniji, ljubavi i baštinjenju tradicionalnih vrednosti, ali takođe i da ne ispuste iz vida važnosti poštovanja epidemioloških mera, koje su tu zbog našeg zdravlja - poručio je ministar.

Ivana Popović (SNS) VS Ðorđe Milićević (SPS)

l Usred skupštinskog zasedanja i opšte gužve pred nastupajuće uskršnje i prvomajske praznike, ekipa Kurira izvukla je iz sale dvoje poslanika i „naterala“ ih da ukrste koplja ili, u ovom slučaju - uskršnja jaja.

Šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević džentlmenski je koleginici iz SNS Ivani Popović ustupio da prva odabere jaje ne bi li pronašla najjače, a potom joj i poželeo da ga pobedi. No, pobedu je ipak odneo on, što mladu Ivanu nije ni najmanje iznerviralo, već mu je čestitala, a od Milićevića potom i dobila pobedničko jaje.

Ivana Popović, Đorđe Milićević
foto: Zorana Jevtić

- Čestitke kolegi Milićeviću - poručila je uz osmeh, te nam otkrila da će ove praznike provesti s porodicom u svojoj džemari.

- Planiram da se posvetim planovima za predstojeću sezonu i nadoknadim ono što nisam postizala da uradim od raznih drugih poslovnih obaveza. I građanima bih poželela srećne praznike, da ih, što je najvažnije, provedu u krugu svoje porodice i najmilijih i, što moram da napomenem, uz poštovanje svih epidemioloških mera - poručila je Popovićeva i otkrila nam da zato što posti, 1. maj neće provesti standardno, barem kada je hrana u pitanju.

- Jedino ako roštilj može da se nazove i grilovano povrće - šaljivo je rekla.

Milićević, koji će praznike takođe iskoristiti za vreme s porodicom, poželeo je svim građanima da vreme provedu sa svojim bliskim ljudima i u zdravlju i veselju proslave praznike.

Kurir.rs/I.Ž/K.B

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja