BRUKA I SRAMOTA! KRIVOKAPIĆ PRIZNAJE FANTOMSKU DRŽAVU! Čestitao Kurtiju "premijersko" mesto!
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

NOŽ U LEĐA SRBIJI!

BRUKA I SRAMOTA! KRIVOKAPIĆ PRIZNAJE FANTOMSKU DRŽAVU! Čestitao Kurtiju "premijersko" mesto!

Politika -

Premijer Crne Gore pisao albanskom političaru upućujući mu najlepše želje. Iz Demokratskog fronta mu poručuju - u politici ipak nije sve dozvoljeno

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zabio je nož u leđa Srbiji! Ni to što je Srbija građanima Crne Gore poslala vakcine protiv koronavirusa u teškom momentu nije sprečilo Krivokapića da ponižava našu državu.

„Najviše uvažavanje“

Krivokapić je, naime, čestitao Aljbinu Kurtiju, takozvanom premijeru Kosova, stupanje na dužnost uz poruku da se nada da će ove dve zemlje unaprediti bilateralne odnose zasnovane na principima dobrosusedstva i međusobnog uvažavanja.

- Uz najbolje želje za uspešno obavljanje ove odgovorne funkcije, primite izraze mog najvišeg uvažavanja - istakao je premijer Crne Gore.

Prema rečima Andrije Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta (DF), ljudi koji su na prošlim izborima glasali za Krivokapića bili su, i to ne malo, iznenađeni njegovom čestitkom Kurtiju.

- Krivokapić nije imao mandat niti podršku onih koji su mu dali svoj glas za ovakav postupak, i to je, nažalost, ne samo njegova sramota nego i sramota onih koji su ga predložili i nas koji smo ga podržali na izborima, ne verujući i ne očekujući da se on može ovako ponašati - kaže Mandić za Kurir i dodaje:

Sramota

- Pošto želim kao političar koji je na prošlim izborima ustupio svoje mesto Krivokapiću na listi da se snažno distanciram od ovakvog njegovog postupanja i zaštitim vlastitu čast, dužan sam da ovako ocenim taj čin, kao što očekujem i da će oni drugi koji imaju veze sa njegovim uključenjem u politička dešavanja u Crnoj Gori postupiti na sličan način. U politici nije sve dozvoljeno.

Andrija Mandić
foto: EPA

Vladika Joanikije

Opstaćemo s ugovorom ili bez njega

l Crkva je ovde ostala i sa zakonom i bez njega, i opstaće sa ugovorom i bez ugovora. Mi gledamo da radimo na dobro svoje crkve i svoje države, za državu je dobro da verska pitanja budu rešena na civilizovan način, rekao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, komentarišući najavu potpisivanja ugovora SPC i vlade Crne Gore kojim bi trebalo konačno da se zaštiti imovina srpske crkve u toj državi.

Vladika Joankije
foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja