Najnovije vesti

VUČIĆ UŽIVO NA TV: Sutra prva isplata pomoći penzionerima, prijavilo se više od 3 miliona građana
Foto: Printscreen PINK

gostovanje u jutarnjem

VUČIĆ UŽIVO NA TV: Sutra prva isplata pomoći penzionerima, prijavilo se više od 3 miliona građana

Politika
12:42h

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je gostujući u jutarnjem programu na TV potvrdio da penzionere u Srbiji sutra čeka isplata prve rate državnre pomoći u iznosu od 30 evra. 

On je jutros na TV Pink potvrdio da se dosad za pomoć prijavilo više od 3 miliona građana.

grafika, 60 evra
foto: canvacom

Podsetimo, penzioneri ne moraju da se prijavljuju, njima uplata pomoći leže automatski na račune na koje inače primaju penzije.

Vučić je rekao da za pomoć ne treba da se prijavljuje 1,9 miliona ljudi, a to su penzioneri, korisnici socijalne pomoći, kao i ljudi zaposleni u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, jer su već u sistemu. Predsednik je gostujući na Pinku rekao da će prekosutra krenuti isplata i za korisnike socijalne pomoći i ljude u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

"Od 12. maja ide isplata prvih 30 evra za sve građane koji su se prijavili. To je za ovih 3,2 miliona ljudi, a verujem da će ih biti i 3,7 miliona evra", rekao je Vučić.

 Sutra počinje isplata 30 evra državne pomoći penzionerima

Isplata državne pomoći građanima počinje sutra, a pare će prvo dobiti dobiti penzioneri dok she prekosutra novac stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Svi oni će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a drugih 30 evra sledi im u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 evra. Inače za tri grupe penzionera i to one iz kategorije samostalnih delatnosti, te vojne i poljoprivredne penzionere, sutra počinje redovna isplata penzija za april, nezavisno od toga da li primanja dobijaju preko tekućih računa, na šalterima pošta ili na kućne adrese. Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru, podseća Tanjug.

Srbi na Kosovu i Metohiji finansijsku pomoć države mogu očekivati u trećoj i četvrtoj nedelji maja kada će im, ukljucujući i decu, stići po 100 evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po 200 evra. Nezaposleni u ostalom delu Srbije u junu će dobiti pomoć od 60 evra. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svi koji su se vakcinisali ili će se vakcinisati do kraja maja, makar jednom dozom dobiti po još 3.000 dinara.

Vlada Srbije je već usvojila odluku o pomoći, rok za prijavu će biti 15. jun, a pravo da se prijave imaće svi gradani Srbije stariji od 16 godina. Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji - Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...