Najnovije vesti

VUČIĆ NA SAMITU LIDERA ZAPADNOG BALKANA: Predsednika dočekali Pahor i Milanović, sastanak u toku, zaključci neizvesni (FOTO)
Foto: Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

Brdo-Brioni

VUČIĆ NA SAMITU LIDERA ZAPADNOG BALKANA: Predsednika dočekali Pahor i Milanović, sastanak u toku, zaključci neizvesni (FOTO)

Politika
13:35h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u kongresni centar na Brdu kod Kranja gde će se danas održati samit lidera zemalja Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo - Brioni.

Predsednika Vučića dočekali su domaćin slovenački predsednik Borut Pahor i hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Predsednik Srbije se, prilikom dolaska, vidljivo srdačnije pozdravio sa Pahorom, nego što je to učinio sa Milanovićem, sa kojim se, po utisku izveštača Tanjuga, pozdravio zvaničnije.

Nakon dolaska učesnika počeće plenarna sednica samita, nakon koje će kako je planirano biti objavljeni zaključci sa sednice, kao i deklaracija.

Vučić je povodom današnjeg samita, kazao u petak, da je dobio predlog zaključaka koji bi danas trebalo da budu usvojeni, a moguće i deklaracija o nepromenjiosti granica na Zapadnom Balkanu.

Prema njegovim rečima, u tim zaključcima se navodi da se svi učesnici protive promeni granica, a kako je naveo predsednik Srbije, on je uneo jedan mali amandman, koji je sada "pakao za njih".

- Samo sam stavio da protivljenje promeni granica bude u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija - rekao je Vučić u petak.

Očekuje se da nakon prve plenarne sednica samita budu objavljeni zaključci sa sednice, kao i deklaracija.

Nakon tog sastanka, kako je predviđeno agendom današnjeg samita, lideri će obići dvorac, posle čega će imati zajednički ručak, a za kraj današnjeg samita planirana je zajednička konferencija za medije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track