VUČIĆ U ČEŠKOJ: Predsednik Zeman dolazi u Srbiju do kraja godine, divno je danas biti Srbin u Pragu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

zvanična poseta

VUČIĆ U ČEŠKOJ: Predsednik Zeman dolazi u Srbiju do kraja godine, divno je danas biti Srbin u Pragu! (FOTO, VIDEO)

Politika -

PRAG - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će predsednik Češk Mioš Zeman doći u posetu Srbiji, na otvaranje Češke kuće, za koju je obećao rešenje problema.

Vučić je zahvalio Zemanu na podršci Češke EU putu Srbije.

- Zeman će pre kraja godine posetiti Srbiju, jer je to obećao na moje obećanje. A, ja sam obećao da će Srbija rešiti komplikovan imovinski problem I da ćemo pokloniti Češku kuću iz 1928. godine Češkoj. I očekujem ga na otvaranju, rekao je Vučić.

Dodao je da pripadnici češke manjine žive najvećim delom u Južnom Banatu i predstavljaju pravo bogatstvo Srbije, te da zato želi da im se omogući da imaju svoju kuću, koja im je pripadala, a oduzeta 60-ih godina.

Takođe, Vučić je zahvalio Zeman una ordenu moji mu je dodelio.

- Za mene ovo znači veliku čast. Prvo sam ja njemu dodelio orden, koji je višestruko zaslužio, a ovo što ja danas nosim na reveru sakoa, je dodatna obaveza za mene da se borim za srpsko-česko prijateljsko, da radim što je moguće više, I za to imate moje oećanje, rekao je Vučić.

Dodao da je danas divno biti Srbin u Pragu, i da Srbija nikada neće zaboraviti Zemanove reči.

Aleksandra Vučić, Miloš Zeman
foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije, Printscreen Tanjug

Vučić Zemanu: Srbija neće zaboraviti vaše reči

Vučić se zahvalio danas i na Instragramu češkom predsedniku Milošu Zemanu na gostoprimstvu i rečima koje je uputio Srbiji.

"Dragi prijatelju, hvala Vam mnogo na svemu, Srbija nikada neće zaboraviti Vaše gostoprimstvo i današnje reči koje ste posvetili našoj zemlji. Danas je divno biti Srbin u Pragu", naveo je Vučić na nalogu "buducnostsrbijeav".

00:37

Vučić započeo posetu Češkoj

On je istakao da je sa Zemanom razgovarao o mnogo konkretnih stvari, budućnosti odnosa Srbije i Češke, kao i podršci koju Češka pruža Srbiji na njenom evropskom putu.

- Živelo srpsko-češko prijateljstvo!", poručio je Vučić, uz fotografije sa sastanka sa Zemanom u Pragu. Zeman je, nakon sastanka sa Vučićem, rekao da je NATO bombardovanje bila greška, da je to bilo gore od zločina i zamolio srpski narod da im oprosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track