BRNABIĆ POSLE SASTANKA SA FAJON I BILČIKOM: Dijalog je u najboljem interesu Beograda i Prištine
Foto: Printscreen/Tanjug

BRNABIĆ POSLE SASTANKA SA FAJON I BILČIKOM: Dijalog je u najboljem interesu Beograda i Prištine

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da u EU postoji frustracija zbog toga što je prvi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine pomeren, a zbog Prištine, i dodala da se nada da će prvi sastanak biti zakazan tokom juna.

Brnabić je novinarima u Briselu gde je imala sastanke sa Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom, Miroslavom Lajčakom i Žozepom Boreljom kazala da je tokom razgovora sa evropskim zvaničnicima ponovila da je Beograd spreman za dijalog i da smatra da je dijalog u najboljem interesu i za Beograd i za Prištinu.

"Dijalog je u najboljem interesu Beograda i Prištine i ne samo ljudi koji žive na KiM, već u interesu čitavog regiona", kazala je Brnabić.

Na pitanje šta očekuje kada je u pitanju izveštaj o vladavini prava, ona navodi da je optimista.

"Mi smo u mandatu ove Vlade mnogo uradili, to je naš prioritet", ističe i dodaje da je prva tačka i puna implementacija medijske strategije.

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas po podne u Briselu sa izvestiocem Evropskog parlementa za Srbiju, Vladimirom Bilčikom, i šeficom Delegacije EP za Srbiju, Tanjom Fajon.

Sastanak se održao u ambasadi Srbije u Belgiji. Premijerka i evroparlamentraci razgovaraju o evrointegracionom putu Srbije, ali i nastavku druge faze Međustranačkog dijaloga.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track