PULS SRBIJE

ZORAN MILIVOJEVIĆ O AKTUELNOJ POLITIČKOJ SITUACIJI: Nema osnova za nastavak dijaloga, prištinska platforma ne donosi ništa dobro

Politika -

Izvinjenje predsednika Češke Miloša Zemana povodom bombardovanja SRJ vest je koja je odjeknula svuda u svetu. Značajna za zaceljivanje rana iz prošlosti, Zemanova izjava nije jedino što je za Srbiju važno, a što je donela poseta predsednika Vučića prijateljskoj Češkoj Republici. Odjeke Vučićeve diplomatske ofanzive proteklih dana, počevši od samita Brdo-Brioni, preko sastanaka u Briselu, do posete Pragu, sumira u "Pulsu Srbije" diplomata Zoran Milivojević.

printscreen
foto: Printscreen/KurirTV

Govoreći o Samitu Brdo-Brioni, Milivojević je rekao:

"Na Samitu je pozitivan bio dijalog lidera regiona u cilju stvaranja povoljnog političkog i ekonomskog ambijenta. Kada imamo tenizije na svakom koraku, to je posebno važno, jer smo upućeni jedni na druge".

"Na Samitu je bilo takvih ispada koji pokazuju atrmosferu u regionu i koliko je doiminanto pitanje KiM. Doišlo je do izražaja kpoz ispad Vjose Osmani, što pokazuje da nova prištinska platforma ne donosi ništa dobro po pitanju dijaloga".

"Nema osnova za nastavak dijaloga".

"Kurti je odbio prvi datum za nastavak dijaloga, što je ostalo bez reakcije EU, i to ukazuje da se podržavaju njegovi stavovi".

"Dijalog ne može da krene od nule kako Kurti želi, već da se nastavi gde se stalo".

printscreen
foto: Printscreen/KurirTV

"Susret Vučića sa Stoltenbergom je bio užasno važan i ono što je na njermu zaključeno - da KFOR ne odlazi".

"Izjava češkog predsednika je jedno od najvažnijih stvari koje su se u poslednje duže vreme desile. To ima značajnu političku težinu i pokazuje da se klima promenila, kao i da istina dolazi do izraza. Gospodin Zeman je prvi visoki funkcioner koji ovako govori o 1999. godini, kao protivpravnog akciji", zaključio je Milivojević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track