00:37

MILJKAN KARLIČIĆ, ADVOKAT: Država Hrvatska je investirala u lobiranje i ODBRANU hrvatskih generala MILIONE EVRA!

ČEKAMO PRESUDU MLADIĆU: Advokat Karličić o haškom presuđivanju

Politika -

Gost u Redakciji na Kurir Televiziji bio je advokat Miljkan Karličić koji je komentarisao slučaj Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Miljkan Karličić
foto: Kurir televizija

Međunarodni sud u Hagu 8. juna će izreći pravosnažnu presudu generalu Ratku Mladiću (78) i biće to jedna od poslednjih presuda u 28 godina dugoj istoriji ovog Tribunala, odnosno njegovog naslednika - Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.

- Nažalost nije moguće nikakvo drugo rešenje. Što se tiče ubrzanja donošenja odluke, lice se smatra osuđivanim iako je osuđen nepravosnažno. Ukoliko general Mladić ne dočeka izricanje odluke, on bi po praksi suda bio smatran pravosnažno osuđen. Tribunali su nastavak rata, nije ovde reč o pravdi - rekao je advokat.

Miljkan Karličić
foto: Kurir televizija

Hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču ukinuta je prvostepena presuda.

- Moguće je to bilo očekivati. Država Hrvatska je odvojila desetine i desetine miliona evra u lobiranje i stručnu odbranu odbranu - rekao je Mladen Markač.

suđenje, Hag, Ratko Mladić
foto: Printscreen Youtube/ News Now

Ukoliko se potvrdi prvostepena osuda na doživotni zatvor, Mladić će biti šesti optuženik koji je osuđen na najtežu kaznu. Među njima je i lider bosanskih Srba Radovan Karadžić (76), koji se upravo suočava s odlukom o premeštanju u neki od zatvora u Velikoj Britaniji, gde će služiti svoju kaznu.

- Po svaku cenu žele da pokažu svoje prisustvo u ovom delu Evrope, da su i dalje kolonijalna imperija. Verujem da Britanija ipak neće dozvoliti onu sramotu i skandal kao što je bilo sa generalom Krstićem, nadamo se da će izdržavanje ove kazne biti humano - rekal je Karličić.

Radovan Karadžić
foto: Youtube prtscr / IRMCT

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:21

ADVOKAT RADOVANA KARADŽIĆA ZA KURIR: Odluka o premeštanju je prvi korak u njegovom UBISTVU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track