VUČIĆ SASLUŠAO DIREKTORA EPS I SINDIKATE: Primarno pitanje zelene agende u energetici (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

održan sastanak

VUČIĆ SASLUŠAO DIREKTORA EPS I SINDIKATE: Primarno pitanje zelene agende u energetici (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa v.d. direktorom JP "Elektroprivreda Srbije" Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem.

Informacija o sastanku objavljena je, uz fotografije, na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je rekao da je pitanje implementacije "zelene agende" jedno od najbitnijih u oblasti energetike, ali i da Srbija ne može da se liši prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države.

Vučić je sa Grčićem i Rankovićem razgovarao o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik Sindikata i stavove JP "Elektroprivreda Srbije", kao preduzeća od strateške važnosti za Republiku Srbiju.

Predsednik je naglasio da je pitanje implementacije "zelene agende" jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, istakavši da je Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome - očuvanju životne sredine.

S druge strane, predsednik Vučić je istakao da Srbija ne može da se liši i odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države, navodi se u saopštenju. Predsednik je posebno naglasio da će nastaviti razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.

Ranković je preneo zahtev rudara predsedniku Vučiću da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track