PETKOVIĆ: Đorđević je prvi u napadu na državu i predsednika Vučića
Foto: Kurir

Član Glavnog odbora SNS

PETKOVIĆ: Đorđević je prvi u napadu na državu i predsednika Vučića

Politika -

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković ocenio je danas da se predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević prvi javi kada treba da se naškodi vitalnim interesima Srbije, napadne sopstvena država i predsednik Aleksandar Vučić.

"Bolje bi mu bilo da umesto što širi lažne vesti, nauči ko je predsednica Grčke, a ne da se sramoti po društvenim mrežama", poručio je Petković u saopštenju reagujući na tvrdnju Đorđevića da će predsednik Srbije uz podršku zapada dozvoliti da Grčka prizna tzv. Kosovo.

Petković ukazuje da Đorđevića nigde nije bilo kada je trebalo braniti nacionalne interese Srba na Kosovu i Metohiji, jer je tada imao preča posla da sa Draganom Đilasom zaradi milione na preprodaji reklamnih sekundi.

"Srbija se danas suočava sa snažnim pritiscima po pitanju Kosova i Metohije i u takvim okolnostima predsednik Vučić se bori za svoj narod i državu, da reši probleme koje su mu Đorđević i njegov kum Đilas ostavili", istakao je Petković, saopštila je Kancelarija za KiM.

Prema njegovim rečima, po pravilu, kad god je Srbiji teško, prvi se jave Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i Mlađan Đorđević da Srbiji dodatno otežaju pozicije i postave klipove u točkove.

"Njihova je politika što je Srbiji gore, to je njima i njihovim džepovima bolje. Narod ih je davno prozreo, i zato mogu samo da se brukaju po društvenim mrežama, jer se na vlast više neće vratiti", poručio je Petković.

Djorđević je na sajtu pokreta izneo tvrdnju da Vučić "sprema" grčko priznanje tzv. Kosova na isti način kao što je prošle godine učinjeno sa Izraelom kroz vašingtonski dokument.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track