Demanti Dejana Bulatovića, potpredsednika Stranke slobode i pravde
Foto: Dado Đilas

Demanti Dejana Bulatovića, potpredsednika Stranke slobode i pravde

Politika -

Dana 27. maja 2021. godine na portalu " https://www.kurir.rs/" objavljen je tekst saopštenja preuzet sa zvaničnog sajta Srpske napredne stranke pod nazivom "NEDIMOVIĆ -Poslušni saradniče tajkuna, da li da pominjemo srpske malinare koje ste tukli u Arilju da ne bi došli do vašeg gospodara Đilasa", u kome je naveden niz neistina i uvredljivih tvrdnji o meni koje želim ovom prilikom da demantujem. U skladu sa Zakonom o informisanju i medijima, član 83, stav 1 ("Lice na koje se odnosi informacija, koje može da povredi njegovo pravo ili interes, može od odgovornog urednika zahtevati da, bez naknade, objavi odgovor u kome ono tvrdi da je informacija neistinita, nepotpuna ili netačno preneta") zahtevam da objavite sledeći odgovor:

1.Nije tačno da sam „šarao sopstvenu kuću". Tačno je da su mi u noći između 07. i 08. oktobra 2020. godine još uvek nepoznata lica, na fasadi moje porodične kuće u Batrovcima, ispisali grafite preteće i uvredljive sadržine: “Smrt Đilasovcima” i “Đilas Bulatović = Lopov“. Tom prilikom je moj prijatelj lišen slobode i pušten tek nakon 30 dana neosnovanog pritvora, jer su i istraga koja je vođena i analize koje su rađene, uključujući i grafološku, dokazale da on nema nikakve veze sa tim nedelom.

2. Netačno je da sam "palio sopstvenu šupu“. U pitanju je bio veliki požar koji je izbio na mom imanju, a koje tada nije bilo osigurano. Tom prilikom mi je izgorela instalacija za mužu krava i kompletna oprema, kao i glavni i pomoćni objekti u kojima su bile životinje, bez kojih sam takođe ostao. Ukupna šteta je iznosila preko 50.000 eura.

3. Nije tačno da “smo uništili PKB”. Ja nikada nisam bio zaposlen, niti na bilo koji drugi način imao veze sa “PKB”-om.

4. Netačno je da “smo tukli srpske malinare u Arilju da ne bi došli do Beograda". Nikada se nisam fizički obračunavao niti pravio bilo kakvu vrstu nereda, ni u Arilju niti na bilo kom drugom mestu - što mogu da potkrepim činjenicom da protiv mene pred organima reda nikada nije vođen postupak bilo kakve vrste, niti sam ikada osuđivan. Isto tako, nikada ni sa jednom organizacijom niti sa pojedincem iz Arilja nisam dolazio ni u kakav sukob, pa čak ni verbalni. Takođe, nikada nisam zajedno sa svojim kolegama i saborcima iz političke organizacije čiji sam funkcioner, učestvovao u bilo kakvim aktivnostima koje mogu da se podvedu pod narušavanje javnog reda i mira ili ugrožavanje bezbednosti pojedinca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track