05:04

Politikolog o sutrašnjem zasedanju naprednjaka i UJEDINJENJU sa SPAS

KURIR TELEVIZIJA

SNS IMA VIŠE ČLANOVA NEGO CRNA GORA STANOVNIKA! Politikolog o sutrašnjem zasedanju naprednjaka i UJEDINJENJU sa SPAS

Politika -

Uoči sutrašnjeg zasedanja Glavnog odbora SNS i najava lidera stranke Aleksandra Vučića da će biti govora o ujedinjenju sa SPAS Aleksandra Šapića, kao i o unutrašnjim problemima, u Pulsu Srbije na Kurir televiziji je gostovala politikolog Jelena Vukoičić.

"U proteklih nekoliko meseci bilo je problema sa nekoliko afera u kojima se povezuju neki funkcioneri SNS, što treba dokazati u istražnom postupku. Nesuglasnice unutar stranke sigurno postoje, s obzirom na to da je SNS ogromna partija od 700.000 članova, i taj broj neprekidno raste. Veća je stranka nego što je to Crna Gora po broju stanovnika", rekla je ona.

Jelena Vukoičić
foto: Kurir

O spajanju naprednjaka sa Šapićevom strankom, ona je istakla da ne vidi razlog za buru javnosti.

"Stranke se ujedinjuju i razjedinjuju. Ništa epohalno se neće desiti. Zašto? Jer je SPS jaka, jača, veća i moćnija nego ijedna druga stranka u istoriji Srbije, od početka višestranačja. Niko joj nije potrebno da bi vladala, SNS sama bez ikoga sada ima oko 60 procenata podrške po svim opštim sondažama javnog mnjenja i to će izbori pokazati", navela je ona i naglasila da ujedinjenje dve partije ne čudi jer su dve bliske ideološke opcije, koje vide Srbiju i njenu budućnost na sličan način.

"Ne vidim nikakav problem i ništa kontroverzno u ujedninjenju, očigledno da su lideri procenili da mogu da funkcionišu bolje, to je korak dalje u odnosu na koaliciju. Ako Šapiću ne smeta da se utopiti u SNS, ne vidim zašto bi bilo ko drugi video", rekla je ona i naglasila da će i SNS dobiti veliku opštinu Novi Beograd na kojoj je SPS veoma jak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track