VUČIĆ: Srbija dobra samo kad je slaba, velikoalbanski jastrebovi u Prištini imaju pre svega simpatije Nemačke
Foto: Printscreen

gostovanje u ćirilici

VUČIĆ: Srbija dobra samo kad je slaba, velikoalbanski jastrebovi u Prištini imaju pre svega simpatije Nemačke

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je suština u tome da je Srbija dobra jedino kada se ponižava, izvinjava i kada je slaba, a kada je ekonomski snažnija više nije.

Aleksandar Vučić, Ćirilica
foto: Printscreen

On je u emisiji Ćirilica na TV Hepi rekao da je izvinjavanje viteško delo, ali da kada se izvinjavate, a ne znate zašto to radite više nema nikakvog smisla.

"Srbija je dobra samo kada sluša i kada je manja i slabija od drugih u regionu. Onda kada postane ekonomski snažnija nije. Onda ođednom Srbija postaje hegemon i za sve smo krivi. Krivi smo i kada Grčka pojačava odnose sa Prištinom, kada Krivokapić dolazi da određuje ko će biti mitropolit. Kriv sam i za to što se nikada neću odreći srpskog naroda u Crnoj Gori i šape na srpski narod u Crnoj Gori", rekao je Vučić.

On je dodao da se nikada neće odreći 29 odsto Srba u toj državi i da ne želi da neko otima identitet naroda u toj zemlji, kao ni u Republici Srpskoj.

Vučić je podsetio da od kada je on na vlasti nije nikoga isporučio Hagu, jer to više nema nikakvog smisla.

"Traže od nas ratne zločince samo da bi nas ponižavali. Ljudi koji su krivi što su uticali na svedoke u postupku. Šta god mislili o čoveku to je sramota, a mislim tu na Vojislava Šešelja", rekao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija mora da napreduje na putu ka EU.

Aleksandar Vučić, Ćirilica
foto: Printscreen

"Iz susedne zemlje kažu vratili smo ordenje osobi koju smo samo sudili za ratne zločine. Mi moramo da prođemo na miran način, da čuvamo našu zemlju i borimo se sa pritiscima koji će biti sve snažniji. Čekam ih, ali u ovom trenutku nisu iskamčili priznanje određenih zemalja", rekao je Vučić.

On je poručio da će se videti kakav će biti odgovor Srbije i koliko će zemalja povući priznanje. Onda ćete videti kako je jedna mala Srbija u stanju da se bori i onda ćete da vidite kako će snažno i jako da se bori, rekao je Vučić.

Velikoalbanski jastrebovi u Prištini imaju pre svega simpatije Nemačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je su u Prištini na vlasti "velikoalbanski jastrebovi koji imamu ogromne simpatije Zapada, ne toliko Amerike koliko Nemačke".

"Jedina je promena što je ne kažu da su samo za nezavisno Kosovo već za Veliku Albaniju, uz Preševo", rekao je Vučić, ; za TV Hepi.

Aleksandar Vučić, Ćirilica
foto: Printscreen

Kako je rekao, "mi smo u toliko teškoj situaciji", zbog, kako je naveo, decenija nerada i decenija našeg bežanja sa Kosova, ali on ne "zamera tim ljudima jer su tražili bolje sa sebe i svoju decu".

On je istakao da je "hiljadu puta nudio kompromis" Prištini, kao i da Srbija "lavira" u razgovorima oko Kosova, dodajući da je to neophodno i da bi se nastavio ekonomski rast.

Prema njegovim rečima, Srbija će se "brzinom munje" približiti razvijenim zemljama, kao i da je za sedam godina izuzetno porastao njen bruto društveni proizvod.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja