OŠTRA OSUDA PRETNJI SMRĆU PREDSEDNIKU SRBIJE: Petković i Gojkovićeva pozvali državu da hitno reaguje
Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM

OŠTRA OSUDA PRETNJI SMRĆU PREDSEDNIKU SRBIJE: Petković i Gojkovićeva pozvali državu da hitno reaguje

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković osudio je danas pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućene preko društvenih mreža i istakao da nadležni moraju hitno da reaguju.

"Uvek kad krenu sinhronizovani napadi i pritisci centara moći na predsednika Vučića, to inspiriše opasna lica da pomisle da mogu da mu ugroze život. Ali, nećete zaustaviti napredak Srbije", napisao je Pertković na svom Tviteru.

Predsedniku Vučiću je na njegovom je Instagram profilu upućena pretnja smrću, a prema saznanjima "Novosti", pretnje je uputila osoba koja je u bekstvu i na poternici i koja je izvršilac više krivičnih dela poput nelegalne trgovine narkoticima, teških krađa i više drugih krivičnih dela.

Gojković osudila pretnje smrću predsedniku Vučiću

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković najoštrije je danas osudila pretnje smrću koje su upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na društvenoj mreži Instagram i pozvala sve nadležene organe da hitno reaguju.

Gojković je u saopštenju navela da je ''opasne pretnje'' uputilo lice koje je izvršilac više krivičnih dela i naglasila da pokušaji da se pretnjama i zastrašivanjem predsednik Vučić zaustavi u naporima da Srbija postane moderna, uređena i uspešna država zabrinjavaju svakog građanina Srbije.

Izrazila je uverenje da pretnje neće pokolebati predsednika Vučića, koji je, kako kaže, i sam ukazao više puta da je svestan svih rizika i opasnosti koje borba protiv kriminala nosi.

''Sigurna sam zato da ga ni ove poslednje pretnje, koliko god bile strašne, neće zaustaviti u odlučnoj nameri da se obračuna sa svim kriminalnim grupama kako bi svi oni koji su prekršili zakon, bez izuzetka, snosili krivičnu odgovornost'', navela je Gojković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track