PREDSEDNIK VLADE ČEŠKE ZAHVALIO SE VUČIĆU NA DONACIJI VAKCINA: Visoko cenim ovaj čin solidarnosti i dokaz prijateljstva
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

pismo predsedniku

PREDSEDNIK VLADE ČEŠKE ZAHVALIO SE VUČIĆU NA DONACIJI VAKCINA: Visoko cenim ovaj čin solidarnosti i dokaz prijateljstva

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Češke Andrej Babiš uputio je pismo zahvalnosti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom donacije 100.620 vakcina.

"Izuzetno cenim ovaj čin solidarnosti koji doživljavam kao još jedan dokaz tesnih veza i prijateljstva između naših zemalja i istovremeno kao doprinos Srbije globalnoj saradnji u borbi protiv pandemije", naveo je Babiš u pismu, saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Babič je posebno pohvalio brzu realizaciju ponude i efikasnu komunikaciju između radnih timova dve zemlje koja je to omogućila.

Češka, Jakub Kulhanek
foto: EPA / Martin Divíšek

"Uveren sam da će Vaša poseta Češkoj, kao i ovaj konkretan ishod Vaše posete, ponovo ojačati odlične odnose između naših zemalja i poslužiti kao podsticaj za dodatno produbljivanje naše međusobne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa", naveo je Babiš.

On je ponovio i kontinuiranu podršku Češke evropskim integracijama Srbije, navodi se u pismu predsedniku Vučiću.

Srbija je u ponedeljak isporučila Češkoj 100.620 vakcina protiv korona virusa američko-nemačkog proizvođača Fajzer-Bajontek, kao pomoć u borbi protiv pandemije.

Avion "Czech Air Force" su na aerodromu "Nikola Tesla" ispratili premijerka Ana Brnabić i ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je tokom zvanične posete Cceškoj 19. maja donaciju premijeru te zemlje Andreju Babišu, a Vlada Srbije je na sednici 20. maja odlučila da Srbija pokloni Češkoj 100.000 vakcina Fajzer-Bajontek.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track