PREDSEDNIK VUČIĆ: Vratite vitamine, a biće još većeg povećanja penzija
Foto: Tanjug Printscreen

veće i stabilne

PREDSEDNIK VUČIĆ: Vratite vitamine, a biće još većeg povećanja penzija

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će biti još većeg povećanja penzija u narednom periodu i da će rasti brže nego do sada, a ko hoće da vrati vitamine može to da učini.

Vučić je to rekao odgovarajući na o tome da mu je neki penzioner vratio vitamine koje država poklanja, te da list danas navodi da jeste učinila jedna penzionerka i primetio da je očekivao da mu vrati 30 posto od penzije, za koliko je, kako je naglasio, veća u odnosu na vreme onoga u čijem mediju kritikuje stanje.

Vučić je rekao da je u vreme Đilasa, Jeremića, Tadića prosečna penzija u avgustu 2012. godine iznosila 196, a da danas iznosi 251 evro, što je uvećanje od preko 30 odsto ako se saberu i sva jednokratna davanja.

Izrazio je i zahvalnost svim, kako je rekao, časnim penzionerima koji su kada su smanjivane penzije verovali u državu, jer su znali da ozbiljna drzava, kako je rekao, ne može aspirinom da leči rak.

Kaže da oni i danas imaju povrenje u državu.

"Nisam dobio vitamine, mogu da vrate sta hoće, ali gledajte činjenicama u oči", rekao je Vučić dodajući da će penzioneri dobiti ne samo veće penzije, već da će one biti i stabilne.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track