PALMA: Tražiću od Grčke da ukine obavezan PCR test za građane Srbije
Foto: Palma Plus/D.M

Otvorena Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji

PALMA: Tražiću od Grčke da ukine obavezan PCR test za građane Srbije

Politika -

Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji otvorena je danas, posle pauze zbog korona virusa, rekao je danas predsednik te stranke Dragan Marković Palma.

- Ovo je sedma godina kako radi Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji. Prosle godine smo imali pauzu zbog korone. Ove godine doveli smo u Paraliju 600 ljudi, od toga 500 lekara iz 25 zdravstvenih ustanova od Novog Sada do Preševa - rekao je Marković.

Kako dalje navodi dobijaju maksimalnu podršku i gradonačelnika grada Katerini kome pripada Paralija i svih institucija u Grčkoj. Poslednjih dana građani Srbije su čuli da će Grcka možda da prizna nezavisno Kosovo i tu informaciju, koja nije bila tačna , smo ispravili i dobili potvrdu grčkih zvaničnika da se to neće desiti, kaže Marković.

Dragan Marković Palma
foto: Palma Plus/D.M

- Grčka treba da oslobodi srpske turiste obaveznog PCR testa i da oni na svoju zdravstvenu odgovornost donesu odluku da li će da dođu. PCR test košta 80 evra u Srbiji, kao i u drugim državama i onda za četvoročlanu porodicu treba 320 evra za PCR testove, a za te pare mogu da iznajme apartman u Grčkoj za letovanje. Uputiću pismeni zahtev za to nadležnoj instituciji u Grčkoj. Grčka jeste član Evropske unije, i mora da poštuje pravila Evropske unije, ali ne i sve preporuke - istakao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Dragan Marković Palma
foto: Palma Plus/D.M

Zahvaljujući viziji predsednika Srbije Aleksandra Vučića Srbija je danas cenjana i poštovana u celom svetu

- Ovde važi pravilo da se nose zaštitne maske, a mi u Srbiji imamo tu sreću da smo prva država koja je u ponudi imala četiri vrste vakcina protiv korona virusa. I moram i da pohvalim i predsednika Srbije koji je imao viziju da sve to obezbedi. I sada je Srbija, kao jedna mala država koja je imala negativnu medijsku etiketu, došla u situaciju da je svi cene u svetu i poštuju. Građani mnogih zemalja su dolazili da se vakcinišu u Srbiji, iz Austrije, Nemačke - rekao je Dragan Markovic Palma.

Otvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji prisustvovali su i narodni poslanici Jedinstvene Srbije Života Starčević i Djordje Kosanić , funkcioneri te stranke kao i nacelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track