PRIZNANJE SRPSKOM MINISTRU POLICIJE: Aleksandar Vulin odlikovan ruskom medaljom
Foto: MUP Srbije

prijateljski

PRIZNANJE SRPSKOM MINISTRU POLICIJE: Aleksandar Vulin odlikovan ruskom medaljom

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa prvim zamenikom ruskog ministra za vanredne situacije Aleksandrom Čuprijanom o nastavku saradnje u toj oblasti.

Vulin je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji ruskih stručnjaka koji procenjuju rizik od zemljotresa i njihovog uticaja na stambene zgrade, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je, kako se navodi, naglasio značaj Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu i poželeo uspešnu medjunarodnu naučnu konferenciju "Savremeni pristup monitoringu, prevenciji i proceni posledica zemljotresa", navodi se u saopštenju.

Prvi zamenik ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije Aleksandar Čuprijan odlikovao je danas ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina medaljom povodom 30 godina od osnivanja MČS-a.

Vulin je ukazao na dobre i prijateljske odnose dve zemlje, i ocenio da su im "poseban doprinos dali dobri odnosi" predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

"Zahvaljujući toj saradnji i ličnim prijateljskim odnosima predsednika Vučića i Putina, Srbija je dobila mogućnost proizvodnje vakcine Sputnjik, što je izuzetno značajno za uspešnu borbu kako Srbije, tako i regiona protiv pandemije korona virusa", rekao je Vulin.

On je zahvalio Rusiji "na doslednoj i principijelnoj podršci" teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i "snažnom zalaganju za srpske interese" u medjunarodnim telima, dodaje se u saopštenju.

Čuprijan je, kako se navodi, "istakao tradicionalne prijateljske odnose" dva naroda i izrazio uverenje da će uspešna i dobra saradnja biti nastavljena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track